Κεραυνοί Σταμάτη κατά πάντων – Πυρά σε Σαλμά, Καρακούνη, Μοσχολιό και Πιστιόλα

“Ευτυχώς που έρχεται ο Σταμάτης και ανάβουν τα αίματα” η ατάκα ανήκει στον Κ.Καλατζή που σχολίασε την ομιλία του Δημήτρη Σταμάτη στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου.

Νωρίτερα ο Δ. Σταμάτης με αφορμή το θέμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος επιτέθηκε στο δήμαρχο Παύλο Μοσχολιό, ωστόσο ήταν προφανές ότι ο στόχος του ήταν οι πρώην συνάδελφοί του στη ΝΔ Μ. Σαλμάς και Κ. Καραγκούνης. Ο Δημήτρης Σταμάτης είπε απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο Αγρινίου : “εμπιστευτήκατε το Πανεπιστήμιο στις πλάτες δυο νεαρών υπουργών, που εγώ τους έκανα υπουργούς…” Παράλληλα ο Δ. Σταμάτης κάλεσε τον Παύλο Μοσχολιό, αφού πρώτα έκανε λόγο πως δεν μπορεί να διεκδικήσει για την πόλη, να μην είναι ξανά υποψήφιος και του εξήγησε τι σημαίνει δήμαρχος… “Δήμαρχος σημαίνει αρχηγός” είπε και πρόσθεσε αναφερόμενος στους Σαλμά και Καραγκούνη “Τι περιμένατε; Να συγκρουστούν με τον Αρβανιτόπουλο;;”

Επίθεση εξαπέλυσε και κατά του κ. Μοσχολιού συγκρίνοντας το ποιοι εκλήθησαν στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο για το θέμα του Πανεπιστημίου και ποιοι στη σύσκεψη με τον Αρβανιτόπουλο. “Κάλεσες τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή τώρα, αλλά όταν πήγατε στο υπουργείο δεν εκλήθησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες”. Από τα πυρά του Δ. Σταμάτη δεν ξέφυγε ούτε το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος Κώστα Πιστιόλα (δ/νων σύμβουλος της Agrino). “Ο “σωτήρας” Πιστιόλας έλεγε ότι δεν έπρεπε να έχω άποψη για τη Διοικούσα” ανέφερε. Στη συνέχεια ο πρώην βουλευτής αναφέρθηκε στον ευατό του λέγοντας ότι δεν θα έκανε ποτέ κωλοτούμπα για να ξαναγίνει βουλευτής και πρόσθεσε πως πάντα πορεύτηκε με συνέπεια και αξιοπρέπεια.

Απάντηση Μοσχολιού
Ο δήμαρχος Αγρινίου δεν άφησε βέβαια αναπάντητες τις αιχμές του Δ. Σταμάτη. Αρχικά λοιπόν διευκρίνισε ότι τη σύσκεψη με τον Αρβανιτόπουλο για το Πανεπιστήμιο την “είχε κλείσει” ο Μ. Σαλμάς και αυτός ήταν που κάλεσε. Ενώ κάνοντας σαφή υπαινιγμό στις αποχωρήσεις ρηση του Δ. Σταμάτη από τη ΝΔ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες είπε ότι πλέον κανείς δεν πιστεύει τη δήλωσή του δεν θα ξαναασχοληθεί με την πολιτική και πρόσθεσε ειρωνικά : “η δαιδαλώδης διαδρομή σου είναι τέτοια που ζαλίζεται κανείς μόνο να την παρακολουθήσει, πόσο μάλλον να την κάνει. Τότε θα πέσει κάτω…”

Δ.Π