ΤΕΙ Μεσολογγίου: όχι «δορυφόρος» της Πάτρας [video]

Καμπανάκι κινδύνου για μελλοντικές αλλαγές που ενδέχεται να βάλλουν στο περιθώριο το ΤΕΙ Μεσολογγίου σήμανε απόψε το βράδυ από το Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο όπου και παρουσίασε τον Απολογισμό του 2012, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης.

Την αρχική ευφορία που επικράτησε τις πρώτες ημέρες της ανακοίνωσης του σχεδίου «Αθηνά» διαδέχεται ο έντονος προβληματισμός, για τον οποίο άμεσα θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός δυνάμεων όπου αυτές βρίσκονται, προκειμένου στο μέλλον να μην συμβούν μη αναστρέψιμες καταστάσεις. Εξηγώντας είπε πως η αρχική έλευση φοιτητών ενέχει μεγάλο κίνδυνο να είναι προσωρινή και σε βάθος τριετίας να εκμηδενιστεί.

Σ’ αυτό θα παίξουν σημαντικό ρόλο το νέο πλαίσιο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και οι εύκολα ανατρέψιμοι συσχετισμοί που θα συμβούν αναπόφευκτα. Όπως είπε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, το κρισιμότερο ζήτημα είναι η εξασφάλιση της αυτοδυναμίας του και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν αρχικά όλες οι ενέργειες ακόμη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε.Το ΤΕΙ Μεσολογγίου δεν μπορεί να υπάρξει ως «δορυφόρος» ή παράρτημα της Πάτρας τόνισε καταλήγοντας, λέγοντας παράλληλα πως άμεσα θα υπάρξει και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

πηγή : onairnews.gr