Αλαβάνος : Δεν είναι λύση ο ΣΥΡΙΖΑ που πιστευεί πως η έξοδος από το ευρώ θα είναι εθνική καταστροφή

Mε αρκετό ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα η πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιτωλοακαρνανίας στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Ένας από τους ομιλητές ο πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος που πλέον εκπροσωπεί το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής που αντιπροσωπέυει λεγόμενο “σχέδιο Β”, δηγλαδή την έξοδο από το ευρώ. Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι “υπάρχει μια εκστρατεία φόβου σε σχέση με το θέμα της ευρωζώνης και του ευρώ. Αυτό που χρειάζεται είναι μια ειλικρινής επαφή με τον κόσμο προκειμένου να βρούμε το δρόμο που απαιτεί πολύ μεγάλες αλλαγές, για να φύγουμε από αυτό το καταστροφικό τέλμα στο οποίο βρισκόμαστε ως χώρα”. “Ο ΣΥΡΙΖΑ” πρόσθεσε “έχει τη θέση ότι η έξοδος από το ευρώ είναι εθνική καταστροφή, μια θέση που εντάσσεται στη λογική του σχεδίου Α, η οποία έχει οδηγήσει εδώ που είμαστε τώρα”. “Χρειάζονται πολύ μεγάλες τομές και η Αριστερά πρέπει να τις υποστηρίξει” κατέληξε.

Ακόμη στην εκδήλωση μίλησαν ο Σταύρος Μαυρουδέας, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ο Παναγιώτης Σωτήρης Πανεπιστημιακός και μέλος της ΑΝΤΡΣΥΑ. Ο κ. Μαυρουδέας έκανε λόγο για συντονισμένη γκεμπελική προπαγάνδα ότι η χώρα δήθεν σώθηκε και μίλησε για δημιουργική λογιστική που ακόμη και σήμερα εφαρμόζεται. Από την πλευρά του ο κ. Σωτήρης επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ λέγοντας ότι με την στάση που κρατούν δεν μπορούν να δώσουν ελπίδα, αλλά αντίθετα είναι τα “μαξιλάρια ανακούφισης του συστήματος”.