Βρήκαν λαθρομετανάστες σε μπανγκαλόους στην Πογωνιά

Ολόκληρη επιχείρηση έστησε χθες το βράδυ η αστυνομία προκειμένου να μεταφέρει στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, τους 64 λαθρομετανάστες που εντοπίστηκαν σε μπανγκαλόους στην Πογωνιά.

Το συγκεκριμένο συγκρότημα δεν είναι σε λειτουργία εδώ και πολύ καιρό, οπότε οι λαθρομετανάστες το επέλεξαν για τη διαμονή τους. Ο ιδιοκτήτης όμως, ο οποίος πήγε να ελέγξει το χώρο, διαπίστωσε ότι μέσα υπάρχουν άνθρωποι και ειδοποίησε το Α.Τ. Βόνιτσας. Οι αστυνομικοί μπήκαν στο χώρο βρίσκοντας τους 64 λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων υπήρχαν γυναίκες και παιδιά, να κοιμούνται. Τους μετέφεραν με λεωφορεία στην Α.Δ. όπου γίνονται οι διαδικασίες για να φανεί ποιοι έχουν ταξιδιωτικά ή προσωρινής διαμονής στη χώρα, έγγραφα και ποιοι όχι. Οι ίδιοι είπαν ότι τους μετέφερε εκεί κάποιο φορτηγό και περίμεναν ένα σκάφος να τους μεταφέρει στις Ιταλικές ακτές.

Όλα αυτά έγιναν προφανώς με κάποιο αντίτιμο, το ύψος του οποίου ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί, ενώ απ’ τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν, διότι δεν θα ερχόταν κανένα σκάφος να τους παραλάβει.

πηγή : aixmi-news.gr