“Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου δεν θα γίνει ποτέ “μαϊντανός” σε εκ των υστέρων συσκέψεις”

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Π. Μπεσίνης

Η απάντηση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτη Μπεσίνης στο δημοσίευμα του AγρίνιοCulture.gr με τίτλο Συνειδητή επιλογή του είναι σαφής και κατηγορηματική : “Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου δεν θα γίνει ποτέ “μαϊντανός” σε εκ των υστέρων “συσκέψεις επί συσκέψεων ή “άλλοθι” για το ξέπλυμα ευθυνών όλων αυτών που για χρόνια πολλά (βλέπε Πανεπιστήμιο) στάθηκαν “ανάξιοι”, “ανεπαρκείς” και ενίοτε “μειοδότες” στα τοπικά προβλήματα”. Εμείς από την πλευρά μας, αφού αυτή είναι η άποψη (καθ’ όλα σεβαστή) του Εμπορικού Συλόγγου και του Προέδρου του, θα θέλαμε να παροτρύνουμε τον Εμπορικό Σύλλογο να καταγγέλει συνεχώς (το έχει κάνει, αλλά χρειάζεται συνεχώς) κάθε φορά που η πόλη “πάει πίσω” από όσους στάθηκαν “ανεπαρκείς” και ενίοτε “μειοδότες” στα τοπικά προβλήματα, καθώς τις συνέπειες αυτών των πολιτικών τις βιώνουν πρώτοι απ΄ όλους οι έμποροι και στη συνέχεια όλοι οι υπόλοιποι.
Δ.Π

Προς: Agrinio Culture
Παρακολουθώ πάντα με ενδιαφέρον – οφείλω να ομολογήσω- το AgrinioCulture και γιατί έχει άποψη για τα τοπικά (και όχι μόνο) δρώμενα που δεν διστάζει να την αποτυπώσει και να την καταγράψει αλλά και γιατί όταν διαφωνεί κανείς με την άποψη που διατυπώνεται, δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει πως η προσέγγιση γίνεται με τρόπο τίμιο και οι προθέσεις είναι ειλικρινείς.
Είναι λοιπόν αυτός ο λόγος που πραγματικά με ΄΄ ξένισε ΄΄ αλλά και με ΄΄ εξέπληξε δυσάρεστα΄΄ όταν διάβασα την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 και κάτω από το κείμενο ΄΄ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΄΄ ότι: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου…….Είναι απορίας άξιο όμως γιατί απέχει από τα προβλήματα της πόλης και της περιοχής. Η τελευταία φορά που ασχολήθηκε επισταμένα με κάποιο ζήτημα της πόλης ήταν πριν περίπου 3,5 χρόνια για το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης, έκτοτε είτε Πανεπιστήμιο, είτε ΓΠΣ, είτε πάρκο, είτε όποιο άλλο μεγάλο ζήτημα, η απουσία του είναι ηχηρή. Προφανώς είναι συνειδητή επιλογή του και για την οποία κρίνεται…»

Κύριοι
Η συγκεκριμένη άποψη δεν είναι απλώς λαθεμένη, είναι και παντελώς αναληθής!!!
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου είχε πάντα άποψη για τα τοπικά θέματα είτε αυτά άπτονταν γενικού ενδιαφέροντος είτε επίδραση μπορεί να είχαν σε σχέση με τα συμφέροντα των μελών του και όχι μόνο!!! Άποψη που ποτέ δεν “απέκρυψε” ούτε και ενδιαφέρθηκε να την “ωραιοποιήσει” φυσικά.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου συμμετείχε και συμμετέχει, όπου και όταν εκκληθεί, με λόγο ουσιαστικό και παρέμβαση πραγματική και όχι για ανάγκες “δημοσίων σχέσεων”.
Για τα θέματα όπως αυτά του Πανεπιστημίου , του ΓΠΣ, του πάρκου κλπ, που το κείμενο επικαλείται, όπως και για πολλά ακόμη ( μεταφορά Δ.Ο.Υ.- λαϊκές αγορές-παζάρια-εφετείο-κατάργηση γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας, κλπ) οι θέσεις μας είναι καταγεγραμμένες και στα όργανα που κληθήκαμε και συμμετείχαμε, έγκαιρα και έγκυρα.
Τώρα ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, “μαϊντανός” σε εκ των υστέρων “συσκέψεις επί συσκέψεων” ή “άλλοθι” για το ξέπλυμα ευθυνών όλων αυτών που για χρόνια πολλά (βλέπε Πανεπιστήμιο) στάθηκαν “ανάξιοι” , “ανεπαρκείς” και ενίοτε “μειοδότες” στα τοπικά προβλήματα, δεν θα γίνει ποτέ!!!

ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΣΙΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ