Δεσμεύσεις από τον πρύτανη, αντεπιχειρήματα από τον δήμαρχο για το Πανεπιστήμιο

Ιδιαίτερη μνεία -όπως είναι φυσικό- για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος έγινε στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος που συζητήθηκε το σχέδιο “Αθηνά”. Ο Πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών κ. Παναγιωτάκης ανέφερε πως η υπαγωγή των τμημάτων του Αγρινίου στην Πάτρα έχει και θετικά αλλά και τα αρνητικά σημεία και πρόσθεσε πως το πανεπιστήμιο της Πάτρας δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση την μεταφορά τους στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Μάλιστα ο πρύτανης- σε προσωπικό τόνο μιλώντας- είπε ότι δεσμεύεται ο ίδιος για αυτό.

Λίγο αργότερα ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός που ήταν παρών στη συνεδρίαση αρχικά αναρωτήθηκε τι εξυπηρετούσε η δήλωση πως “δύσκολα διοικείς τμήματα από απόσταση” του πρύτανη την επομένη της ανακοίνωσης του σχεδίου Αθηνά και πρόσθεσε πως οι δεσμεύσεις του πρύτανη δεν πείθουν κανένα στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου, που έχει εμπειρία της υφυπαργής της Οικονομικής Σχολής το 1996. “Δεν εγγυάται κανείς πως ανά πάσα στιγμή μια άλλη Πρυτανική αρχή μπορεί να μεταφέρει τα τμήματα μέσα σε μια νύχτα στην Πάτρα είπε χαρακτηριστικά”.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι εν γένει οι δηλώσεις του πρύτανη των Πατρών δημιουργούν απορίες. Για παράδειγμα με την ανακοιίνωση του σχεδίου “Αθηνά” είχε σχολιάσει πως το πανεπιστήμιο Πατρών όχι μόνο δεν θίγεται αλλά ενισχύεται. Ωστόσο χθες στο περιφερειακό συμβούλιο ο πρύτανης τάχθηκε κατά του σχεδίου “Αθηνά” κάνοντας λόγο για “απαράδεκτο περιθώριο διαβούλευσης”…