Παραδείγματα αντίδρασης στο σχέδιο “Αθηνά” και τα συμπεράσματα δικά σας

Από το e-nafpaktia.gr
Προσπαθήσαμε να συλλέξουμε πληροφορίες για το τι συμβαίνει στις αντίστοιχες κοντινές πόλεις… Βεβαιώς η σύγκριση μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε πόλη νομίζει ότι την αδικεί το σχέδιο “Αθηνά”.

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ καταγράψαμε :συνάντηση όλων των φορέων του νησιού με πρωτοβουλία του Δήμου Κεφαλλονιάς. Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με πρωτοβουλία του δήμου και του συντονιστικού 6.000 ατόμων!!! Ψηφίσματα πολλών φορέων εμπορικού, δικηγορικού κλπ. Δηλώσεις κομμάτων και της βουλευτού. Παραίτηση της Δ.Ε. του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ως αντίδραση στην κατάργηση του Ιδρύματος .Κλείσιμο της περιφέρειας και ψήφισμα. Συνάντηση της ΔΕ με τον υπουργό την περασμένη Τετάρτη, με θετική έκβαση σύμφωνα με δήλωση του Κου Μαραβέγια. Ευρύτατη δημοσιότητα σε ΜΜΕ τοπικά μέσα αλλά και σε κεντρικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Νέα συνάντηση έγινε την Παρασκευή ,βουλευτή, δημάρχου, συντονιστικού με Αρβανιτόπουλο. Δηλώσεις και δημοσιεύματα για τελική θετική κατάληξη.

ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ καταγράψαμε: συνάντηση όλων των φορέων του νησιού με πρωτοβουλία των δύο δήμων και δημιουργία συντονιστικών οργάνων. Συνεδριάσεις των Δ.Σ στις 2/2/13 παρουσία βουλευτών. Ψηφίσματα πολλών φορέων. Κλείσιμο καταστημάτων και συγκέντρωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Κλείσιμο των δρόμων σε Πύργο και Αμαλιάδα. Δηλώσεις υπουργού Τζαβάρα και Κοντογιάννη [ΝΔ],Κουτσούκου [ΠΑΣΟΚ]πού μιλάνε για ‘’αιτία πολέμου ‘’η τυχόν κατάργηση των ΤΕΙ. Ευρύτατη δημοσιότητα στα ΜΜΕ,πανελλαδικά κανάλια. Συνάντηση Βουλευτών, περιφερειάρχη ,δημάρχων ,φορέων με υπουργό Αρβανιτόπουλο την Δευτέρα 5 /2/13.Θετικές δηλώσεις για τελική λύση στην επικείμενη δεύτερη συνάντηση.

ΤΕΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ καταγράψαμε: καθυστερημένη συνεδρίαση του Δ.Σ κατά μία εβδομάδα και τον ορισμό αντιπροσωπίας .Παντελής απουσία των βουλευτών. Καμία δήλωση από κυβερνητικό βουλευτή, έστω απλής συμπαράστασης. Υποτονική συγκέντρωση μερικών εκατοντάδων κατοίκων. Ψηφίσματα ενός- δύο φορέων. Η περιφέρεια μόλις σήμερα συνεδρίασε με εντάσεις. Ανύπαρκτη δημοσιότητα σε ΜΜΕ, πανελλαδικά κανάλια και ραδιόφωνα. Μόλις σήμερα ανακοινώθηκαν συναντήσεις του δημάρχου με βουλευτές. Την Πέμπτη ορίστηκε η …πρώτη συνάντηση με τον υπουργό.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ