Έκλεισαν τη Γέφυρα για το σχέδιο “Αθηνά” οι φορείς της Αιτωλοακαρνανίας

Για περίπου μισή ώρα αποκλείστηκε συμβολικά η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου από τους φορείς της Αιτωλοακαρνανίας που αντιδρούν στο Σχέδιο “Αθηνά” και την υποβάθμιση του ΤΕΙ Μεσολογγίου και του πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος.

Μέγαλη είναι η συμμετοχή πολιτών και φορέων της Ναυπάκτου αλλά και φοιτητών του ΤΕΣΥΔ Ναυπάκτου στην κινητοποίηση που οργανώνεται από τους δήμους Μεσολογγίου και Ναυπακτίας και στην οποία συμμετέχει και ο δήμος Αγρινίου. Η διαμαρυρία έχει να κάνει με την μεταφορά του Τμήματος του ΤΕΙ από την Ναύπακτο στην Πάτρα και την συρρίκνωση του ΤΕΙ, αλλά και τη διοικητική υπαγωγή του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος στο Αγρίνιο στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Μετά τον μισάωρο αποκλεισμό των διοδιών της γέφυρας οι συγκεντρωμένοι συνέχισαν για αρκετή ώρα να ανοιγοκλείνουν (επιτρέποντας μάλιστα την διεύλευση των οχημάτων χωρίς αντίτιμο) τα διόδια με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με δυσκολία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή από το Αγρίνιο είναι πολύ μικρή καθώς εκτός από τη δημοτική αρχή Αγρινίου συμμετέχουν στη διαμαρτυρία μόνο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Π. Τσιχριτζής και πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Ρόκος.

πηγή φωτό : nafsclick.blogspot.gr