“Λειτουργούν τον Σύλλογο σαν κλειστό club και κομματικό γραφείο εξυπηρέτησης συμφερόντων”

Με ανακοίνωση Χρ. Καρατσώρας και Μ. Τσοκάντα επιτείθενται στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου με αφορμή την επίσκεψη Σκυλακάκη στο Μεσολόγγι και τη συνάντησή του με το προεδρείο του Συλλόγου. Σημειωτέον ότι και ο δήμαρχος Μεσολογγίου καταφέρθηκε κατά του Συλλόγου με αφορμή την επίσκεψη Σκυλακάκη. Η αλήθεια είναι ότι ο δραστήριος μεν Εμπορικός Σύλλογος του Μεσολογγίου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονταν πάντα στα δημοτικά πράγματα με την ευρύτερη έννοια και έτσι όσο μάλιστα θα οδεύουμε προς τις επόμενες δημοτικές εκλογές τα του Συλλόγγου θα μας απασχολούν όλο και περισσότερο. Πάντως στην παρούσα φάση Χρ. Καρατσώρας και Μ. Τσοκάντα εξαπολύουν τη σοβαρή κατηγορία ότι το προεδρείο έχει μετατρέψει το Σύλλογο σε κομματικό γραφείο εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων.

Οι λόγοι που διαμαρτύρονται τα μέλη του ΔΣ όπως αναφέρονται στη δήλωσή τους:
1ον. Το Προεδρείο του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου ήτοι κ. Σπυρόπουλος Βασίλης Πρόεδρος, Ντέκας Γεώργιος Αντιπρόεδρος, Πασιόπουλος Κωνσταντίνος Γεν. Γραμματέας, Ξηρός Βασίλης Ταμίας, Κοσσόβα Μαργαρίτα μέλος του Δ.Σ. γιατί με τη στάση τους και τις ενέργειες τους από την ανάληψη των καθηκόντων τους κατάργησαν ουσιαστικά την σωστή τήρηση και διέγραψαν πρακτικά του Συλλόγου.
Διαμαρτυρόμαστε γιατί ο κ. Σπυρόπουλος Βασίλης Πρόεδρος, Ντέκας Γεώργιος Αντιπρόεδρος, Πασιόπουλος Κωνσταντίνος Γεν. Γραμματέας, με τη στάση τους και τις ενέργειες τους μετέτρεψαν το Συλλογικό μας όργανο:
2ον Σε κομματικό γραφείο εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων.
3ον. Χωρίς να ενημερώσουν τη διοίκηση του Συλλόγου αποκλείοντας μέλη του Δ.Σ και καλώντας επιλεκτικά ημετέρους, προκειμένου να λειτουργούν ως κομματάρχες, αγνοώντας τα μέλη του Εμπορικού κόσμου που αντιμετωπίζουν θέματα επιβίωσης, διοργάνωσαν συγκέντρωση στα γραφεία του Συλλόγου και στη συνέχεια παρέθεσαν δείπνο σε συγκεκριμένους πολιτικά προσκείμενους φίλους τους και επαγγελματίες, αποκλείοντας την πλειοψηφία των συναδέλφων.
Τους ρωτάμε ποιος πλήρωσε τα έξοδα του δείπνου αν και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτοί τα πλήρωσαν, γιατί αν δεν τα έβαλαν από τη τσέπη τους τότε με ποια απόφαση διέθεσαν το ποσό αυτό. Χωρίς αποφάσεις ποιος τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν τραπεζώματα για την εξυπηρέτηση δικών τους συμφερόντων.
4ον. Παραπλανούν τον εμπορικό κόσμο ότι δήθεν ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη όταν συνδιαλέγονται μ’ αυτούς που έφτασαν τον εμπορικό κόσμο σ’ αυτά τα χάλια. Ανάπτυξη γι αυτούς είναι να μπορέσουν να πάρουν προγράμματα, όπως αυτό της πεντάμηνης απασχόλησης που καμιά σχέση δεν έχουν με τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου, αλλά με το να εξυπηρετούν κομματικά συμφέροντα και να μας γυρίζουν σε εποχές Μαυρογιαλούρου.
5ον. Λειτουργούν σαν κλειστό κλαμπ σε βάρος όλων μας, είναι ανύπαρκτοι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας επικίνδυνοι και ανεπαρκείς. Επιβεβαιώνουν την πολιτική τους που θέλει όλα να γίνονται στο σκοτάδι χωρίς να ξέρει κανείς τίποτα, ενώ εμείς αγωνιζόμαστε όλα να είναι στο φως.