Στα μαχαίρια δήμος και Εμπορικός Σύλλογος στο Μεσολόγγι

Στα μαχαίρια βρίσκονται Εμπορικός Σύλλογος και Δήμος με φόντο τις κινητοποιήσεις για το ΤΕΙ Μεσολογγίου. Ο Εμπορικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή τους κατηγορεί τον δήμο ότι δεν ειδοποίησε τον Εμπορικό Σύλλογο για την κινητοποίηση. Από την μεριά ο δήμαρχος της πόλης με δήλωσή του αναφέρει ότι ειδοποίησε τον σύλλογο και τον καλεί αν πιστεύει ότι λέει ψέματα να τον μηνύσει για συκοφάντηση. Επιπλέον ο Εμπορικός σύλλογος δίνει και απαντήσεις σχετικά με την επίσκεψη στο Μεσολόγγι και την συνάντηση που είχε με τον ευρωβουλευτή Σκυλακάκη.”Μάθαμε να εργαζόμαστε επί της ουσίας, χωρίς γκρίνια…” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος απαντώντας έτσι στον Π. Κατσούλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου
Μέλη της διοίκησης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου σήμερα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το ΤΕΙ Μεσολογγίου στην γέφυρα “Χαρίλαος Τρικούπης”. Η διοίκηση του συλλόγου ευχαριστεί τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου Γεράσιμο Θεοφιλάτο που ενημέρωσε την Δευτέρα το βράδυ τον πρόεδρο του συλλόγου μας, αφού η δημοτική αρχή ουδέποτε ενημέρωσε το σύλλογό μας προκειμένου να συμμετάσχει.

Κατόπιν τούτου και θεωρώντας την παρουσία του Μεσολογγίου στις σημερινές κινητοποιήσεις τουλάχιστον ισχνή, δεσμευόμαστε προκειμένου σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς, καθώς και τους φοιτητές και την διοίκηση του ΤΕΙ Μεσολογγίου, να προβούμε σε νέα δυναμική, αυτή την φορά, κινητοποίηση με την συμμετοχή του συνόλου του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης, που αγωνιά για την τύχη του τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος μετά το σχέδιο «Αθηνά».

Απάντηση του προεδρείου στις επικρίσεις για την διαχείριση της επίσκεψης Σκυλακάκη
Διαβάσαμε στον Τύπο, επιστολή του Δημάρχου Μεσολογγίου, σχετικά με την επίσκεψη του ευρωβουλευτή κ. Θόδωρου Σκυλακάκη στην πόλη μας και τη συνάντηση που είχε στα γραφεία του Συλλόγου μας, με μέλη του ΔΣ και επαγγελματίες.

Τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Δήμαρχος, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και δίνουμε τις απαραίτητες διευκρινήσεις προς αποκατάσταση της πραγματικότητας.Όπως και ο κ. Δήμαρχος γνωρίζει από πρώτο χέρι, η επίσκεψη του ευρωβουλευτή στο Μεσολόγγι δεν είχε τον χαρακτήρα της επικοινωνίας με την δημοτική αρχή, παρά ήταν μια φιλικού χαρακτήρα επίσκεψη που έγινε αργά το βράδυ της Πέμπτης κατόπιν παρέμβασης της διοίκησης του εμποροβιομηχανικού συλλόγου μιας που ο κ. Σκυλακάκης δεν είχε στο πρόγραμμα του να επισκεφτεί την πόλη μας. Στόχος μας ήταν να επικοινωνήσει με κάποιους ανθρώπους της τοπικής αγοράς που παράγουν και εξάγουν τα προϊόντα τους, και για μια πρώτη ενημέρωση για τα τοπικά οικονομικά θέματα.

Ο ευρωβουλευτής λοιπόν ήλθε στο Μεσολόγγι για ελάχιστες ώρες (ουσιαστικά μόνο για να διανυκτερεύσει) αναχωρώντας το πρωί της επομένης για Αθήνα, λόγω προγραμματισμένων υποχρεώσεών του εκεί και αντιλαμβανόμενος την δυναμική των τοπικών επιχειρήσεων φρόντισε να επισκεφτεί αρκετές από αυτές προκειμένου να έχει και ιδία άποψη.

Θεωρούμε ωφέλιμο για τον τόπο μας, που έστω και για λίγες ώρες πετύχαμε και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις μαζί του, από το να μην το κάνουμε καθόλου. Αυτά σε ότι αφορά στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Συλλόγου. Όσο για το δείπνο που παρατέθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στον ευρωβουλευτή, αυτό ήταν μια ιδιωτική πρωτοβουλία ορισμένων εξ ημών και μάλιστα τα έξοδα καλυύφθηκαν από τα παριστάμενα μέλη της διοίκησης.

Ο σύλλογος μας προσπαθεί και ενεργεί πάντα με γνώμονα την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και σε κάθε ευκαιρία φροντίζει να υλοποιεί την προσπάθεια αυτή. Μάθαμε να εργαζόμαστε επί της ουσίας, χωρίς γκρίνια, χωρίς διχαστικές κορώνες, χωρίς αντιπαλότητες. Μας ενώνει η αγάπη μας για το Μεσολόγγι που προσπαθούμε να προβάλλουμε όποτε και όπου μας δίνεται η δυνατότητα. Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, χωρίς να περισσεύει από την προσπάθεια αυτή ούτε ο Δήμος, ούτε κανένας άλλος φορέας και εκφραστής της τοπικής κοινωνίας μας. Μαζί πρέπει να βαδίσουμε και όλοι ενωμένοι.

Η απάντηση Κατσούλη
Τη Δευτέρα 18/2 και τις ώρες 22:27 και 22:41 από το κινητό τηλέφωνο του συνεργάτη μου, ειδοποιήθηκε στο κινητό του τηλέφωνο ο Γραμματέας του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου κ. Πασιόπουλος, σχετικα με την κινητοποίηση της Τετάρτης 21/02 και αφού είχε ηδη προηγηθεί από το Δήμο σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση μέσω Δελτίου Τύπου.

Στη συνομιλία που ακολούθησε ο Γραμματέας του Συλλόγου. ανέφερε ότι δεν προλαβαίνουν να κινητοποιήσουν τον εμπορικό κόσμο της πόλης και από την πλευρά μας του ειπώθηκε ότι αυτό θα γίνει από εμάς με την ανάρτηση ανακοινώσεων στα καταστήματα και την χρήση τηλεβόα .

Αν όλα τα παραπάνω είναι ψευδή τότε προκαλώ δημοσιά τον Γ. Γραμματέα του Ε. Σ. να με μηνύσει για συκοφάντηση. Σε αντίθετη περίπτωση ,τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρόεδρος που υπογράφουν την ανακοίνωση – καταγγελία προς το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «περί μη ειδοποίησης του Συλλόγου», είναι ψεύτες και συκοφάντες και για μια ακόμη φορά τορπιλίζουν το κοινό συμφέρον.