Επίθεση κουκουλοφόρων σε αστυνομικούς στη πλατεία Δημοκρατίας – Προσαγωγές από την αστυνομία

Επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων δέχτηκαν σήμερα το μεσημέρι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

15 άτομα περίπου επιτέθηκαν με ρόπαλα σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και συγκεκριμένα χτύπησαν με μανία έναν αστυνομικό σπάζοντας πάνω του ένα καδρόνι, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να πέσει κάτω από την μηχανή. Αμέσως έσπευσαν και άλλοι αστυνομικοί στο σημείο και οι κουκουλοφόροι τράπηκαν σε φυγή. Πλέον οι αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των αγνώστων. Μετά την επίθεση οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περιστατικό σημειώθηκε λίγη ώρα αφότου ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής κρατώντας ελληνικές σημαίες μοίρασε εφημερίδες και έντυπα του κόμματος στην περιοχή γύρω από την πλατεία.

Οι έρευνες της αστυνομίας λίγες ώρες αργότερα απέδωσαν κατά τα φαινόμενα τους πρώτους καρπούς καθώς έγιναν δυο προσαγωγές ατόμων στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας. Οι έρευνες της αστυνομίας που συνεχίζονται βασίζονται αρχικά στις μαρτυρίες των αστυνομικών που δέχθηκαν την επίθεση και κάνουν λόγο για άτομα γνωστά στην αστυνομία.

Τι λέει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της :
Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες – αναζητήσεις των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ομάδας ατόμων, τα οποία φορώντας κουκούλες και κράνη, επιτέθηκαν απρόκλητα σε πέντε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που περιπολούσαν, σήμερα το μεσημέρι, στην πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου.Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή μετά την άμεση αντίδραση των αστυνομικών, οι οποίοι φέρουν ελαφρά τραύματα, ενώ μικροφθορές προκλήθηκαν σε δυο υπηρεσιακές μοτοσικλέτες. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, πραγματοποιούνται προσαγωγές ατόμων και εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή τους .