Ομοθυμία φορέων κατά της κατάργησης της αυτοτέλειας του Πανεπιστημίου

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, η Ένωση επαγγελματιών εστίασης και αναψυχής και το σωματείο Ραδιοταξί Αγρινίου με ανακοινώσεις τους τάσσονται κατά την κατάργησης της αυτοτέλειας του Πανεπιστημίου και απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην μεθαυριανή κινητοποίηση για το σχέδιο “Αθηνά”.

Αναλυτικά
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Αιτωλ/νίας ζητάει την απόσυρση του Σχεδίου «Αθηνά», τη διατήρηση της αυτονομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και την ισχυροποίηση και ενίσχυση της θέσης του.
Καλεί όλους τους επαγγελματίες και βιοτέχνες της περιοχής να συμμετάσχουν στη δίωρη στάση εργασίας από 12.00΄ έως 14.00΄ την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 και να πάρουν δυναμικά και μαζικά μέρος στη συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοκρατίας την ίδια ημέρα, ώρα 12.00΄ το πρωί, μαζί με όλους τους φορείς.

Συμμετέχουμε ενεργά στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το σχέδιο «Αθηνά»
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας καλεί τα μέλη του σε όλο το νομό να συμμετάσχουν ενεργά στις τρεις ταυτόχρονες εκδηλώσεις που θα γίνουν την ίδια ώρα στις κεντρικές πλατείες των τριών μεγαλύτερων πόλεων, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στο εκκολαπτόμενο σχέδιο «Αθηνά».
Το σχέδιο «Αθηνά» δεν είναι προσπάθεια αναδιάρθρωσης της παιδείας ή μέρος της δημοσιονομικής μεταρρύθμισης αλλά αποτέλεσμα ασκήσεων επί χάρτου, σε βάρος ειδικά της περιφερειακής ανάπτυξης. Η μόνη του «προσφορά» θα είναι η ένταση της υστέρησης του νομού μας, κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας καλεί τους εμπόρους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες αλλά και όλους τους πολίτες, εργαζόμενους και μη, στις συγκεντρώσεις που θα λάβουν χώρα την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στις κεντρικές πλατείες στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και την Ναύπακτο για να προασπίσουμε την αυτονομία και την ενίσχυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

“Όχι στην κατάργηση του Πανεπιστημίου” από το Σωματείο ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ
Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ με αφορμή την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας μέσω του σχεδίου ΑΘΗΝΑ να καταργήσει την αυτονομία του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση : “Καταδικάζουμε με αυστηρό τόνο την σχεδιαζόμενη υποβάθμιση και κατάργηση της αυτονομίας του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και την υπαγωγή του στην Πάτρα. Για πολλους ακαδημαϊκούς και άλλους λόγους το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ πρέπει να μείναι αυτόνομο και εαν γίνεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Η μέχρι τώρα δραστηριότητά του είναι πολύ σημαντική και με μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για το τόπο μας και για το λόγο αυτό καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όπως επανεξετάσει το ζήτημα αυτό”.


ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΑΝΑΨΥΧΗΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, που συνεδρίασε χθες, με ομόφωνη απόφασή του καλεί όλους τους συναδέλφους να κλείσουν τα καταστήματά τους την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 από 12.00΄ έως 14.00΄ και να πάρουν δυναμικά και μαζικά μέρος στη συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοκρατίας την ίδια ημέρα, ώρα 12.00΄ το πρωί, μαζί με όλους τους φορείς για την απόσυρση του Σχεδίου «Αθηνά», τη διατήρηση της αυτονομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και την ισχυροποίηση και ενίσχυση της θέσης του. Το Δ.Σ. την ώρα της συγκέντρωσης θα προσφέρει δωρεάν καφέ σε όλους τους συμμετέχοντες.