Δικογραφία για έξι για το επεισόδιο σε βάρος αστυνομικών στην πλατεία

Δικογραφία για έξι άτομα έχει σχηματιστεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας για την επίθεση στους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τις αστυνομικές έρευνες που συνεχίζονται, έξι άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση κατά των αστυνομικών έχουν ταυτοποιηθεί μέσα από τα ευρήματα της αστυνομίας που δεν είναι άλλα από ρόπαλα, κράνη, φωτοβολίδες κλπ. Η δικογραφία σε βάρος των 6 έχει ήδη υποβληθεί στον Εισαγγελέα του Αγρινίου που αναμένεται να ασκήσει ποινικές διώξεις απευθύνοντάς τους κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται πως το επεισόδιο είχε συμβεί μετά την αντίδραση κουκουλοφόρων στην παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Δημοκρατίας, ενώ η αστυνομία έχει προβεί σε προαγωγές όχι όμως και συλλήψεις. Για το γεγονός η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αγρινίου έχει καταγγείλλει πως μέλη της Χρυσής Αυγής προπηλάκισαν νεαρό αντιφασίστα και πως μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ προστάτευαν τη συγκέντρωση των μελών της Χ.Α. προκαλόντας τους αντιφασίστες. Από την μεριά της η ΧΑ με σχόλιο της ενημέρωσε “προς κάθε κατεύθυνση πως η δραστηριότητα της Τ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας θα συνεχισθεί αψηφώντας απειλές και εμπόδια”.