“Το υπουργείο Παιδείας επιβραβεύει τους “επίορκους” καθηγητές του Αγρινίου”

Την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος ΔΠΦΠ του Πανεπιστήμιου που ζητά την κατάργηση του Πανεπιστήμιου Δυτικής Ελλάδος και τη χωροταξική μεταφορά του στην Πάτρα σχολιάζει με οξύ τρόπο ο αγρινιώτης καθηγητής Αθανάσιος Παλιούρας.

Αναλυτικά το σχόλιό του:
Εμβρόντητη και άφωνη έμεινε η τοπική κοινωνία του Αγρινίου και της Δυτικής Στερεάς από την ανάρτηση στο διαδίκτυο ομόφωνης απόφασης που έλαβαν τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος στο Αγρίνιο.

Αυτοί οι θλιβεροί άνθρωποι, που ορκίστηκαν πίστη και αφοσίωση στο πανεπιστήμιο που τους εξέλεξε και τους διόρισε σύμφωνα με τους Νόμους του Κράτους, με τη θλιβερή απόφασή τους γίνονται “επίορκοι”, αφού διαλύουν το Πανεπιστήμιο που έταξαν να υπηρετούν, μετατρέπουν το περιεχόμενο του τμήματος και ζητούν να γίνουν μέλη της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Είχαν βέβαια όλο το δικαίωμα αν ήθελαν και μπορούσαν να υποβάλλουν υποψηφιότητα και να εκλεγούν στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Αλλά προετοίμαζαν το δρόμο αυτό από καιρό, αφού οι περισσότεροι είναι μόνιμοι κάτοικοι των Πατρών. Το Πανεπιστήμιο του Αγρινίου θα φρόντιζαν; Αυτούς τους ενδιαφέρει μόνο “το σαρκίον τους”. Συγχρόνως ψεύδονται ανερυθρίαστα όταν αναφέρονται στην υποδομή του τμήματος. Και αίθουσες διδασκαλίας έχουν και ωραία γραφεία διαθέτουν και σε οργανωμένα εργαστήρια απασχολούνται, μερικά μάλιστα είναι πιο σύγχρονα από τα αντίστοιχα των Πατρών.

Θλίβομαι βαθύτατα όταν αναθυμάμαι τις προσωπικές θυσίες μου, που έκανα για να πετύχω με τους συνεργάτες μου, την κατασκευή του ωραιότατου κτιρίου που βρήκαν έτοιμο για να στρογγυλοκαθίσουν οι κύριοι “αχάριστοι” που ζητούν τη διάλυση του νεοσύστατου Πανεπιστημίου, αντί να ανασκουμπωθούν και να βοηθήσουν στην ανάπτυξή του.
Πάρτε τους κύριε Αρβανιτόπουλε, υπουργέ Εθνικής Παιδείας, θαυμάστε τους, αυτά είναι τα αποτελέσματα των απαράδεκτων σχεδίων σας. Διαλύστε τη Στερεά Ελλάδα, σβύστε την από το χάρτη της Ανώτατης Παιδείας…

καθηγητής Αθανάσιος Παλιούρας
πρώτος πρόεδρος και οργανωτής
του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων