Στη βουλή διαμαρτύρονται την Τετάρτη οι φορείς του Μεσολογγίου για το ΤΕΙ

Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να παρουσιαστεί στην αρμοδία Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της βουλής το τελικό Σχέδιο “Αθηνά”.

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, το ΤΕΙ Μεσολογγίου και οι φορείς της περιοχής στα πλαίσια των κινητοποιήσεων κατά του Σχεδίου Αθηνά, διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή, την Τετάρτη 6 Μαρτίου και ώρα 2 το μεσημέρι. Την ώρα δηλαδή που ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος θα παρουσιάσει το Σχέδιο Αθηνά στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο δήμος σε ανακοίνωσή του καλεί όσους θέλουν να συμμετάσχουν διαθέτοντας δωρεάν λεωφορεία που θα μεταβούν από το Μεσολόγγι στην Αθήνα (αναχώρηση θα γίνει από το Κήπο των Ηρώων στις 9:30 το πρωί της Τετάρτης. Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να απευθύνεστε: ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ : 26310 22129, 26310 22276)

Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σημαντικές αλλαγές στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Αθηνά έχει καταλήξει το υπουργείο Παιδείας μετά τις αντιδράσεις. Οι αλλαγές κινούνται στο πνεύμα της αύξησης των συγχωνεύσεων τμημάτων ενός των ιδρυμάτων και των αισθητά λιγότερων μετακινήσεων τμημάτων σε άλλα ιδρύματα. Οι συγχωνεύσεις υπολογίζονται σε περισσότερες από 100 και οι μετακινήσεις σε λιγότερες από 50.