Εικόνες ντροπής στο Κάστρο της Ναυπάκτου [video]

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του λεπάντο στο πευκόδασος του Κάστρου της Ναυπάκτου. Ασυνείδητοι κάτοικοι έχουν πετάξει σε πολλά σημεία του χωματόδρομου που συνδέει την πύλη του Κάστρου με τον Περιφερειακό δρόμο, σκουπίδια, μπάζα και ότι τους φαινόταν άχρηστο. Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική.

Σε όλο σχεδόν το μήκος του δρόμου, τα σκουπίδια έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Όπου υπάρχει δρόμος υπάρχουν και σωροί από μπάζα. Φαίνεται πως η περιοχή είναι μια εύκολη λύση για να γλιτώσουν κάποιοι από τα αδρανή τους υλικά.Η πρόσβαση είναι εύκολη για όλους, καθώς ο χωματόδρομος δεν είναι ορατός από την πόλη αλλά ούτε και από γειτονικούς οικισμούς. Το στολίδι της περιοχής τείνει να γίνει χωματερή και σίγουρα η ευθύνη βαραίνει εξίσου τους πολίτες που προβαίνουν στην εναπόθεση των σκουπιδιών και στο Δήμο Ναυπακτίας. Με την έλευση του καλοκαιριού και των υψηλών θερμοκρασιών, υπάρχει ο κίνδυνος ανάφλεξης των σκουπιδιών με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει το αλσύλλιο.

Άμεσα οι εμπλεκόμενοι φορείς Δήμος και Δασαρχείο θα πρέπει να μεριμνήσουν για την απομάκρυνση των σκουπιδιών και την περιφρούρηση του χώρου πριν είναι πολύ αργά.

πηγή : LEPANTO RTV