Τι εκπροσωπούν;

Συνέκρινα ένα δελτίο τύπου του δήμου Ναυπακτίας και του ΤΕΙ Μεσολογγίου, για να καταλάβω επακριβώς και επίσημα -αφού δεν ήμουν εκεί και ότι γνώριζα ήταν πληροφορίες- για το ποιοι προχθές την Τετάρτη μπήκαν στη βουλή ως εκπρόσωποι της Αιτωλοακαρνανίας για να συναντηθούν με τον πρόεδρο της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Γ. Καλαντζή για το σχέδιο “Αθηνά”.

Εκεί λοιπόν ήταν εκτός των Δημάρχων Ι.Π. Μεσολογγίου, Αγρινίου και Ναυπακτίας, ο Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, οι βουλευτές Θ. Μωραΐτης, Γ. Βαρεμένος, Μ. Τριανταφύλλου, Ν. Φούντα, οι πρώην βουλευτές Σπήλιος Λιβανός και Παναγιώτης Δελημήτσος, οι πολιτευτές Ν. Καραπάνος, Χ. Παίσιος, Δ. Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Ι. Ατσαλάκης, ο Πανεπιστημιακός Π. Κοντός, ο Προέδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Αιτωλ/νίας Κ. Σύρρος, οι Προέδρων των Τμημάτων Ε.Π.Δ.Ο. Α. Γαρμπής και ΤΕ.ΣΥ.Δ Β. Τριανταφύλλου, ο επικ. Καθηγητή του Τμήματος ΘΕ.Κ.Α. Φ. Τσιφοπανόπουλος και τέλος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου Σ. Καρβέλης.

Καταλαβαίνω τη παρουσία του Μητροπολίτη, άντε και την παρουσία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου και του Πανεπιστημιακού Π. Κοντού. Οι κύριοι όμως Ν. Καραπάνος, Χ. Παίσιος, Δ. Κωνσταντόπουλος τι εκπροσωπούν; Οι πρώην βουλευτές Σπήλιος Λιβανός και Παναγιώτης Δελημήτσος τι εκπροσωπούν; Μα έλεος ο Δελημήτσος που ήταν βουλευτής πριν δυο αιώνες… Και όταν μας “εκπροσωπούν” αυτοί που δεν εκπροσωπούν τίποτα, μην μας κακοφαίνεται που στα υπουργεία μας γράφουν κανονικά….

Δ.Π