Τότε συζήτηση και διάλογος… σήμερα δακρυγόνα και ΜΑΤ

Η Ίδρυση του Εφετείου στο Αγρίνιο και όχι στο Μεσολόγγι, αλλά και η κατάργηση του ΤΕΙ Μεσολογγίου, είναι δύο γεγονότα σταθμοί για τη Ναύπακτο και το Μεσολόγγι. Και τα δύο προκάλεσαν τις αντιδράσεις Ναυπάκτιων και Μεσολογγιτών.

Για να θυμηθούμε όμως τι είχε συμβεί πριν ενάμιση χρόνο. Όταν ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης ανακοίνωνε την μετάβασή του για την ίδρυση του εφετείου στο Αγρίνιο, οι κάτοικοι του Μεσολογγίου είχαν ξεσηκωθεί και είχαν δηλώσει ότι θα κλείσουν τον δρόμο και δεν θα επιτρέψουν την διεύλευση Καστανίδη στο Αγρίνιο. Εκείνη την περίοδο όμως δεν είχαμε γεγονότα σαν τα σημερινά. Ο τότε Σύμβουλος του Χάρη Καστανίδη, Θανάσης Κατερινόπουλος, μια ημέρα πριν την κάθοδό τους στο Αγρίνιο πρότεινε στον Υπουργό να πάνε στο Μεσολόγγι και να συζητήσουν με τους φορείς και τους κατοίκους του Μεσολογγίου, πράγμα το οποίο αποδέχθηκε ο Υπουργός. Φυσικά σε εκείνη την επίσκεψη στο Μεσολόγγι κανείς Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από την Αιτωλοακαρνανία δεν τόλμησε να πατήσει το πόδι του στο Μεσολόγγι, παρά μόνο ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Σήμερα όμως είδαμε μια άλλη συμπεριφορά. Ο Υφυπουργός Μάριος Σαλμάς όχι μόνο δεν δέχθηκε να μιλήσει στους Μεσολογγίτες ψηφοφόρους του, αλλά δεκάδες αστυνομικοί περικύκλωσαν το ξενοδοχείο για να τον προστατεύσουν, χρησιμοποιώντας μάλιστα και δακρυγόνα για να απομακρύνουν τους πολίτες που ήθελαν να συνομιλήσουν μαζί του.

Διαφορετικές φιλοσοφίες – διαφορετικές πολιτικές συμπεριφορές από διαφορετικούς πολιτικούς.

πηγή : nafsclick.blogspot.gr