Διεργασίες στην αντιπολίτευση του Θέρμου για το νέο επικεφαλής

Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος ο Σπ. Κωνσταντάρας

Ο Συνδυασμός της Δημοτικής Αντιπολίτευσης «ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» μετά τις δύο συσκέψεις που πραγματοποίησε με τους υποψήφιους των εκλογών του 2010 και τους εκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους Κοινοτήτων, Εκπροσώπους και Τοπικούς Συμβούλους, ο Υποψήφιος Δήμαρχος το 2010 κ. Κωνσταντάρας ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2014, εφόσον μετακινήθηκε στην κεντρική πολιτική σκηνή ως υποψήφιος βουλευτής Αιτ/νίας.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις των αιρετών και υποψηφίων που όλοι τόνισαν την αναγκαιότητα της ενότητας και της ανανέωσης της παράταξης με νέα πρόσωπα και ιδέες, ώστε να καταθέσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα αλλαγής και διαφορετικής διακυβέρνησης του Δήμου Θέρμου που τα τελευταία χρόνια βιώνει την παρακμή και την εγκατάλειψη με την κατάργηση πολλών σημαντικών υπηρεσιών και υποδομών του.

Τονίστηκε η αναγκαιότητα των ανοικτών δημοκρατικών διαδικασιών στην εκλογή του νέου αργηγού, ώστε να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη και συναίνεση των πολιτών.Τέθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με τα παρακάτω σημεία:
Μέχρι την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 θα κατατεθούν υποψηφιότητες αυτών που ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι ως αρχηγοί του Συνδυασμού.
Την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 και ώρα 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Δημαρχείου συγκέντρωση- συνέλευση όλων των υποψηφίων, των μελών και των φίλων της παράταξης στην οποία θα κάνει απολογισμό ο κ Κωνσταντάρας και θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους οι υποψήφιοι.
Στη συνέλευση αυτή μπορούν να πάρουν όλοι εκείνοι οι δημότες της έδρας του Δήμου και των Τοπικών Κοινοτήτων που στηρίζουν την παράταξη και θέλουν με τη συμμετοχή του τη διεύρυνσή της με νέα πρόσωπα και θέσεις.
Θα ακολουθήσει ψηφοφορία με κάλπη για να αναδειχθεί ο νέος αρχηγός και υποψήφιος Δήμαρχος για τις εκλογές του 2014.

Ευχαρίστησε όλους αυτούς που έδωσαν αυτά τα χρόνια έναν έντιμο αγώνα αξιοπρέπειας με βάση θέσεις και αρχές για την αλλαγή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Δήμου Θέρμου. Κάλεσε όλα τα μέλη και τους φίλους της παράταξης να πορευτούν ενωμένοι το επόμενο διάστημα και μέσα από διαδικασίες συμμετοχής και δημοκρατίας να αναδείξουν το νέο αρχηγό της παράταξης που θα διεκδικήσει τη νίκη στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2014.