Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τη μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων της Αιτωλοακαρνανίας

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για τη μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας, μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας με τις οποίες απορρίφθηκαν στο σύνολό τους οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν υποψήφιοι κατά της απόφασης προεπιλογής. Η β φάση του Ανταγωνιστικού Διαλόγου που ξεκινά σήμερα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 19 Μαρτίου.

Το ΑγρίνιοCulture είχε επισημάνει από καιρό το μεγάλο ενδιαφέρον των μεγαλοκατασκευαστών για το έργο των 30,8εκ. ευρώ που πραγματικά δίνουν μάχη για να πάρουν το έργο… Ήδη πριν φτάσουν στα ασφαλιστικά μέτρα οι κατασκευαστικές εταιρείες, που εν τέλει αποκλείστηκαν, είχαν καταθέσει προδικαστικές προσφυγές για την πρώτη φάση του διαγωνισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προδικαστικές προσφυγές είχαν εκδικαστεί από την αρμόδια επιτροπή του δήμου Αγρινίου από το Σεπτέμβριο του 2012 αλλά οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρωνστο ΣτΕ καθυστέρησαν την όλη διαδικασία για σχεδόν 6 μήνες…

Κατά την α Φάση του διαγωνισμού για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας», που θα κατασκευαστεί με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), είχαν προεπιλεγεί τρείς υποψήφιοι. Πρόκειται για τις εταιρείες :
-Ένωση εταιριών ARCHIRODON GROUP – INTRAKAT – ΕNVITEC
-ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
-Ένωση εταιριών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΗΛΕΚΤΩΡ

Ενώ αποκλείστηκαν οι :
1. ΚΛΕΑΡΧΟΣ Γ. ΡΟΥΤΣΗΣ – ΕΡΕΤΒΟ
2. ΤΟΞΟΤΗΣ
3. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) απορρίφθηκαν στο σύνολό τους οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν υποψήφιοι κατά της απόφασης προεπιλογής για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας».

Αντικείμενο του έργου είναι μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των υποδομών της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας.Η συνολική ετήσια ποσότητα των προς διαχείριση απορριμμάτων εκτιμάται σε 110.000 τόνους, ενώ το έργο προβλέπεται να συγχρηματοδοτηθεί και από κοινοτικούς πόρους. Ο ιδιωτικός φορέας θα επιλεγεί για σύμπραξη διάρκειας 27 ετών, με βασικό κριτήριο το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων. Η διαγωνιστική διαδικασία θα συνεχιστεί με την διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και θα επιτρέπει όλες τις δόκιμες τεχνολογίες οι οποίες καλύπτουν τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.