Άνευ προηγουμένου εμπαιγμός

Την ώρα που σήμερα στο Μεσολόγγι γίνονταν νέα κινητοποίηση με παναιτωλοακαρνάνικο χαρακτήρα ενάντια στο σχέδιο “Αθηνά”, την ώρα που ακόμη ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος μιλά για δήθεν εξορθολογισμούς και ακαδημαϊκά κριτήρια, την ώρα που ακόμη ηχεί στα αυτιά μας η δήλωση του Μ. Σαλμά σε εκπομπή του Ant1 πως δεν είναι αρμόδιος για το σχέδιο “Αθηνά”, την ίδια ώρα, σήμερα δηλαδή το μεσημέρι, ο Κ.Τζαβάρας κάλεσε τα ΜΜΕ της Ηλείας και παραχωρήσε συνέντευξη τύπου (βίντεο) για να ανακοινώσει τα τμήματα του ΤΕΙ που θα δημιουργηθούν σε Πύργο και Αμαλιάδα μετά την κονιορτοποίηση του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Στην Αμαλιάδα, σύμφωνα με τον υπουργό της ΝΔ Κ. Τζαβάρα που αποκάλυψε τα όσα περιλαμβάνουν τα προεδρικά διατάγματα που θα πάνε στο ΣτΕ, αποφασίστηκε να ιδρυθεί νέο τμήμα Γεωπονικής με κατευθύνσεις Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής και Αγροτικής Οικονομίας. Αυτό θα προκύψει από την κατάργηση του τμήματος Φυτικής Παραγωγής στο ΤΕΙ Μεσολογγίου… Ένα τμήμα, αυτό του Μεσολογγίου, που έχει σπουδαία εργαστήρια και θερμοκήπια και αγροτικές εκτάσεις και το οποίο έχει διακριθεί για το πρωτότυπο ερευνητικό του έργο στις αεροπονικές καλλιέργειες. Και από ένα ίδρυμα συνολικά το ΤΕΙ Μεσολογγίου έχει τεράστια ιδιόκτητη έκταση (800.000 τ.μ.), η οποία του επιτρέπει να αναπτυχθεί, ενώ διαθέτει πολύ καλά κτίρια και εγκαταστάσεις.

Αυτά είναι τα ακαδημαϊκά κριτήρια του κ. Αρβανιτόπουλου, αυτή είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που ο υπουργός Πολιτισμού ανακοινώνει τι περιέχουν τα προεδρικά διάταγματα για τα πανεπιστήμια… Ο εμπαιγμός της Αιτωλοακαρνανίας συνολικά είναι άνευ προηγουμένου. Ο καθένας μπορεί να κρίνει όπως νομίζει τη στάση όλων… της κυβέρνησης, των βουλευτών κυβερνητικών και μη, των δημάρχων, των περιφεριαρχών, των φορέων. Ευτυχώς δεν είναι όλοι οι ίδιοι! Όμως αυτοί που αποφασίζουν στην παρούσα συγκυρία επέλεξαν να μας κάνουν ουρά της Αμαλιάδας… Ξέραμε ότι είμαστε ως νομός ουρά της Πάτρας, τώρα γίναμε και της Αμαλιάδας. Οποία προαγωγή….

Δ.Π

βίντεο από iliaoikonomia.gr