Καμία απάντηση από το υπουργείο για το οργανόγραμμα του νέου νοσοκομείο Αγρινίου

Καμία ουσιαστική απάντηση δεν έδωσε το Υπουργείο Υγείας στην ερώτηση της βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας Νίκης Φούντα σχετικά με το νέο νοσοκομείο του Αγρινίου και τη σημαντική αποδυνάμωση που υφίσταται και που έχει δημιουργήσει φόβους ότι ο νέος οργανισμός δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της περιοχής.

Στο πρώτο σκέλος του ερωτήματος, που αφορούσε στο οργανόγραμμα και τις ανάγκες σε προσωπικό, το Υπουργείο δεν έδωσε καμμία απάντηση. Αναφορικά με την αποπεράτωση του 4ου ορόφου, που αποτελούσε και το δεύτερο σκέλος του ερωτήματος, το Υπουργείο αναφέρει ότι η υπουργική απόφαση, που σχετίζεται με τη διαδικασία δημοπράτησης του εν λόγω υποέργου, βρίσκεται υπό επεξεργασία.

Δείτε εδώ αναλυτικά την απάντηση του υπουργείου

Υπενθυμίζεται ότι το οργανόγραμμα προβλέπει μόνο 230 κλίνες ενώ η επιτροπή που είχε αρχικά δημιουργηθεί για την κατάρτιση οργανογράμματος είχε προτείνει 317 κλίνες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του τετάρτου ορόφου όπου θα στεγαζόταν, μεταξύ άλλων κλινικών, και η Μονάδα Εμφραγμάτων. Στο δημοσιευμένο ΦΕΚ δεν γίνεται αναφορά στις νέες, απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του νοσοκομείου μονάδες, που προβλέπονταν στον εν λόγω όροφο. Συνεπώς, το αν και εφόσον θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του τετάρτου ορόφου του Νοσοκομείου, στον οποίο προγραμματιζόταν η στέγαση, μεταξύ άλλων, της Μονάδας Εμφραγμάτων και της Μονάδα Λοιμωδών, με ένταξη στο ΕΣΠΑ, παραμένει ακόμα ασαφές.