Στον αέρα η συνάντηση με Αρβανιτόπουλο

Ακόμη και αν υπάρξει συνάντηση με τον Αρβανιτόπουλο, δύσκολα θα έχει ουσιαστικό αντίκρυσμα. Αυτό καταλαβαίνει κανείς μέσα από το ρεπορτάζ και από πηγές που εκφράζουν ακόμη και διαφορετικές τάσεις… Επομένως παραμένει ακόμη στον αέρα η συνάντηση των βουλευτών με τον Αρβανιτόπουλο.

Το Προεδρικό Διάταγμα για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος και το ΤΕΙ Μεσολογγίου έχει φύγει πλέον από τα χέρια του Αρβανιτόπουλου και ουσιαστικά δεν τίθεται θέμα συνάντησής του με τους βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας. Αυτό αποκάλυψε κυβερνητική πηγή στο ΑγρινίοCulture.gr σημειώνοντας ωστόσο χαρακτηριστικά πως “πλέον το θέμα μπορεί να πάει μόνο σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο”… Παρ΄ όλα αυτά υπάρχουν και πληροφορίες -που μεταφέρονται με την ίδια επιφύλαξη- που κάνουν λόγο πως το κλείσιμο του ραντεβού των βουλευτών με τον Αρβανιτόπουλο είναι σε καλό δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρινίοCulture.gr χθες το πρωί έγινε τηλεφώνημα από βουλευτή του νομού στον υπουργό, ο οποίος απάντησε λέγοντας “να σας δω, αλλά το προεδρικό Διάταγμα έχει φύγει πλέον από εμένα”. Παρ΄ όλα αυτά μετά τις ανατροπές που έχουν συμβεί στο σχέδιο “Αθηνά”, κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι το θέμα έχει κλείσει. “Οι πιέσεις σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο” αφήνουν ένα μικρό μεν, αλλά ανοιχτό παράθυρο.

Εν τω μεταξύ για το περιεχόμενο των Προεδρικών Διαταγμάτων τηρείται σιγή ιχθύος, ενώ οι αντιδράσεις στην Πάτρα για τις δηλώσεις Σαλμά περί μεταφορά της έδρας του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι, φαίνεται ότι έχουν περιπλέξει τα πράγματα. “Κατά πάσα πιθανότητα η έδρα θα είναι στο Μεσολόγγι, αλλά πλέον το λέμε με κάθε επιφύλαξη” ήταν χαρακτηριστικά τα όσα μας ειπώθηκαν για το περιεχόμενο των Προεδρικών Διαταγμάτων.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι από την πλευρά των βουλευτών του νομού που στηρίζουν την κυβέρνηση υπάρχει -ακόμη και αν δεν εκφράζεται δημόσια- μεγάλη δυσαρέσκεια για την στάση του υπουργού. Στην τελευταία συνάντηση με τους βουλευτές, όταν τέθηκε αρχικώς από την πλευρά της Νίκης Φούντα το θέμα της ομοσπονδιοποίησης για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος και συμφώνησαν όλοι στην πρόταση, η απάντηση του υπουργού ήταν πως θα εξετάσει σοβαρά την πρόταση. Όμως αποδείχθηκε ότι η πρόταση αυτή εφαρμόστηκε μόνο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έτσι ένας από τους χαρακτηρισμούς που αποδίδεται στο υπουργό από μερικούς βουλευτές είναι “απαράδεκτος”…

Δ.Π