Δρασεις υποστήριξης υφιστάμενων επιχειρήσεων από το Τοπικό σχέδιο “Κοινωνική Αλληλεγγύη”

Πρόσκληση Συμμετοχής στην παρουσίαση των Δράσεων υποστήριξης των υφιστάμενων επιχειρήσεων του Τοπικού Σχεδίου «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΔΕΣΜΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», υλοποιεί το πρόγραμμα Τοπικό Σχέδιο Κοινωνικής Ένταξης για ευάλωτες ομάδες ΤΟΠ(ΕΚΟ) «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» στο Αγρίνιο.

Σκοπός του Τοπικού Σχεδίου είναι η υλοποίηση ενός συνόλου δράσεων, οι οποίες επιδιώκουν την υποστήριξη και την ενίσχυση εκατό (100) ανέργων προκειμένου να επαναπροωθηθούν στην αγορά εργασίας.

Στα πλαίσια υλοποίησης του Σχεδίου, αναπτύσσεται ένα τοπικό Δίκτυο Επιχειρήσεων (Δίκτυο Αμοιβαίας Μάθησης & Συνεργασίας των τοπικών επιχειρήσεων-Learning Network) που θα υποστηρίξει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν στο Δίκτυο, θα υποστηριχθούν μέσω της παροχής εξειδικευμένης συμβουλευτικής. Ειδικοί Σύμβουλοι Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (facilitators), θα υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις, μέσω μηνιαίων συναντήσεων, σε μια σειρά θεμάτων, για την ενίσχυση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης τους.

Οι Ειδικοί Σύμβουλοι Καινοτομίας, έχουν εκπαιδευτεί από τον Δρ. Γεώργιο Τσεκούρα (Principal Research Fellow, CENTRIM-University of Brighton), εμπειρογνώμονα σε θέματα καινοτομίας και ανάπτυξης προϊόντων προκειμένου να υποστηρίξουν τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις του Δικτύου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013, στις 17.00 μ.μ. στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου και Σμύρνης 1) , σας καλούμε στην ενημερωτική συνάντηση για την παρουσίαση του Δικτύου.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη θετική ανταπόκρισή σας.

Με εκτίμηση,

Για την Α.Σ 

Νίκος Φραγκούλης

Για τον Φορέα Υλοποίησης

Γιάννης Παπαδημητρίου

Διευθύνων Σύμβουλος

Πρόεδρος Α.Σ. «ΔΕΣΜΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ Α.Ε.