Στον Αρβανιτόπουλο οι Πατρινοί, οι Αιτωλοακαρνάνες ψάχνονται…

Λάβρος ο Δημαράς κατά Σαλμά
Επιβεβαιώνονται μέχρις ώρας οι πληροφορίες που δημοσίευσε το AγρίνιοCulture.gr πως η συνάντηση των βουλευτών της Αιτωλοακαρνανίας για τα ακαδημαϊκά ιδρύματα του νομού με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο βρίσκεται στον αέρα.Κάτι που επιβεβαιώνεται και από το ραντεβού που θα έχουν οι φορείς της Πάτρας αύριο με τον αρμόδιο υπουργό, προλαβαίνοντας τους αιτωλοακαρνάνες… Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Μάλιστα στο υπουργείο Παιδείας αναμένεται με τη βοήθεια του ΚΤΕΛ Αχαϊας να βρεθούν και φοιτητών του ΤΕΙ Πάτρας.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς πάντως άστραψε και βρόντηξε κατά του Αιτωλοακαρνάνα αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά λέγοντας πως μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι. Μάλιστα κάλεσε τον κ. Σαλμά “αν θέλει να ομιλεί για θέματα παιδείας, τότε στον επόμενο ανασχηματισμό να απαιτήσει να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο” και πρόσθεσε πως θέλει να πιστεύει ότι η εκπαιδευτική πολιτική της χώρας χαράζεται με ακαδημαϊκά κριτήρια και όχι με τις διαθέσεις του κάθε τοπάρχη ή κομματάρχη, κάτι που θα μας γύριζε πίσω πολλά χρόνια, σε εποχές που θέλουμε όλοι να ξεχάσουμε.

Η εικόνα πάντως να Πατρινών να συναντούνται άμεσα με τον υπουργό και των Αιτωλοακαρνάνων ακόμη να ψάχνονται… είναι αποκαρδιωτική. Σημειωτέον ότι υπάρχει θεωρητικά ακόμη ανοιχτό το αίτημα της ομοσπονδιοποίησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας στο Αγρινίου. Κάτι που αν προχωρούσε κατά τα πρότυπα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, δηλαδή ομοσπονδιοποίησης με το ΤΕΙ Μεσολογγίου, τότε θα λύνονταν και το πρόβλημα των αντιδράσεων στην Πάτρα καθώς σε μια τέτοια περίπτωση η έδρα του ΤΕΙ θα έμενε στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Ωστόσο ακόμη και αν κάτι τέτοιο προχωρήσει, που είναι μάλλον απίθανο να συμβεί, είναι βέβαιο ότι η ομοσπονδιοποίηση με το ΤΕΙ θα γεννούσε αντιδράσεις των φοιτητών στο Αγρίνιο, που βλέπουν κάτι τέτοιο ως υποβάθμιση.

Δ.Π