Οι φοιτητές άνοιξαν τα διόδια και η αστυνομία ….έκλεισε τη Γέφυρα

Ουρά εκατοντάδων μέτρων έχει δημιουργηθεί στα φέρυ-μποτ Ρίου – Αντιρρίου, από την άρνηση της αστυνομίας Ακαρνανίας να αφήσει τα αυτοκίνητα να ανέβουν στη Γέφυρα. Η αστυνομία ενημερώνει τους οδηγούς ότι οι φοιτητές έχουν κλείσει την Γέφυρα, κάτι που όμως δεν ισχύει, καθώς οι σπουδαστές των ΤΕΙ έχουν ανοίξει τα διόδια για να περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα.

Πλέον οι οδηγοί χρησιμοποιούν τα φέρυ για περάσουν απέναντι και η εικόνα στις προβλήτες Ρίου και Αντιρρίου θυμίζει παλαιότερες εποχές πριν τη δημιουργία της Γέφυρας. Η κίνηση της αστυνομίας έχει όπως είναι φυσικό ξεσηκώσει τους φοιτητές που διαμαρτύρονται και προσπαθούν να εξηγήσουν στους οδηγούς ότι δεν έκλεισαν την Γέφυρα αλλά απεναντίας άνοιξαν τα διόδια. Οι φοιτητές διατητούν ανοιχτό τον παράδρομο στο Αντίρριο -δίπλα από τα διόδια που οδηγεί στη Γέφυρα- με αποτέλεσμα η αστυνομία να προσπαθήσει να σταματήσει την διέλευση των αυτοκινήτων από αυτόν τον δρόμο. Δημιουργήθηκε λοιπόν ένταση ανάμεσα σε φοιτητές και αστυνομία ενώ την εμφάνισή τους έκαναν και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Είναι προφανές ότι η κίνηση της αστυνομίας επιδέχεται πολλές ερμηνείες, ιδίως από τη στιγμή που απο χθες διακινήθηκε η πληροφορία ότι η Γέφυρα αντιδρά στο μακρόχρονο -συγκεκριμένα 6ωρο- άνοιγμα των διοδιών… Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πληροφορίες πως η αστυνομία διέκοψε την πρόσβαση στην Γέφυρα μετά από εντολή του Εισαγγελέα