Βραβείο Καινοτομίας στην Agrino από τον ΣΒΒΕ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου 2013, η τελετή απονομής «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος». Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ο οποίος συνεργάζεται με την οικονομική εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ, με στόχο την ανάδειξη, την προβολή και τελικά τη βράβευση μεταποιητικών επιχειρήσεων που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους τη χρονιά που πέρασε. Ένα από τα σημαντικότερα βραβεία, το Βραβείο «Καινοτομίας», απέσπασε η Agrino.

Βραβείο «Καινοτομίας»:
Η εταιρεία που παρέλαβε το βραβείο ενσωματώνει καινοτομικά χαρακτηριστικά στην παραγωγή, συλλογή, επεξεργασία, τυποποίηση και διάθεση των προϊόντων της, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο πληροφορεί τον πελάτη για την προέλευσή τους.Η Επιτροπή Αξιολόγησης αποφάσισε το βραβείο να απονεμηθεί στην εταιρεία ΕΥ.ΓΕ. ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ, πιο γνωστή σε όλους με το εμπορικό σήμα AGRINO, με παραγωγικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη και στο Αγρίνιο. Το βραβείο παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Εντεταλμένος Σύμβουλος της AGRINO, κ. Αναστάσιος Πιστιόλας.
Η ΕΥ.ΓΕ. ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ – AGRINO, βραβεύεται γιατί:
Καινοτομεί από το 2006 καθιερώνοντας την πιστοποιημένη εφαρμογή των μεθόδων Ορθής Γεωργικής Πρακτικής.
Είναι η 1η σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εταιρεία που εφάρμοσε το πρότυπο του GLOBALGAP (Global Good Agricultural Practice).
Είναι η μοναδική εταιρεία στο είδος της που πρωτοπορεί από το 1995 με την αναγραφή σε ευκρινές σημείο της συσκευασίας των προϊόντων της του ονόματος του καλλιεργητή και της περιοχής που βρίσκεται το αγρόκτημα.
Σύνθημά της είναι ότι «τίποτα δεν πάει χαμένο», γι΄ αυτό στην πράξη τα απόβλητα των εργοστασίων της είναι μηδενικά, παράγει ενέργεια από βιομάζα, χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα υλικά στις συσκευασίες, ενώ τα αμάξια των πωλητών της είναι όλα υβριδικά.
Συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβίωση της καλλιέργειας ελληνικών οσπρίων, ενώ είναι ηγέτιδα εταιρεία στη συλλογή, παραγωγή, επεξεργασία τυποποίηση και διάθεσή τους.