Σφίγγει ο κλοιός για τους Αλβανούς δραπέτες [video]

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους υπόλοιπους Αλβανούς δραπέτες. Ο εντοπισμός τους και η σύλληψή τους θεωρείται θέμα ωρών καθώς τουλάχιστον 1.000 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. «χτενίζουν» ποτάμια και βουνά. Ενδεικτικό της κινητοποίησης της Αστυνομίας είναι το γεγονός ότι στις έρευνες συμμετέχουν και δύο ομάδες βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος.

Μετά τη χθεσινή συμπλοκή στην Κόνισκα με τους δυο Αλβανούς κακοποιούς η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζεται για τον εντοπισμό και των άλλων τεσσάρων ατόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται οι έρευνες να επεκταθούν και προς την Ευρυτανία.

Αστυνομικός χτύπησε στη συμπλοκή με τους δραπέτες
Σε νοσοκομείο της Αθήνας πρόκειται να μεταφερθεί αστυνομικός ο οποίος και τραυματίστηκε χθες το βράδυ. Αμέσως μετά την συμπλοκή στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, ακολούθησε κυνηγητό μέσα στο δάσος και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας από τους αστυνομικούς γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.
Οι συνάδελφοί του τον απεγκλώβισαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Καρπενησίου όπου διαγνώστηκε κάταγμα ισχύος. Μάλιστα ο διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής που ενημερώθηκε και έσπευσε τα ξημερώματα στο νοσηλευτικό ίδρυμα και προχώρησε σε επέμβαση.

Eυχαριστήρια από Δένδια
O υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας μίλησε για την αστυνομική επιχείρηση στην Κόνισκα. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Θα ήθελα να εκφράσω στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και στην ηγεσία του τις θερμότερες ευχαριστίες μου. Μέσα από μία επιχείρηση που διαρκεί πάνω από 15 ημέρες, οι Έλληνες αστυνομικοί, μακριά από τα σπίτια τους, συνεχίζουν να μάχονται για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Θα ήθελα επίσης να πω ένα ευχαριστώ στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον κ. Αβραμόπουλο, διότι μετά από παράκλησή μου μας παραχώρησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις θερμικές κάμερες, τις οποίες χρειαζόμασταν για την τεράστια αυτή επιχείρηση, όπως και στον Υπουργό Ναυτιλίας, τον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, διότι το Λιμενικό Σώμα μας έστειλε ένα μικρό τμήμα των ειδικών του δυνάμεων για να βοηθήσει την Ελληνική Αστυνομία σε αυτή την τεράστια επιχείρηση».

Το Λιμενικό επιβεβαιώνει την συμμετοχή 10 βατραχανθρώπων στην επιχείρηση
Εξάλλου, η πλέον επίσημη επιβεβαίωση για συμμετοχή 10 βατραχανθρώπων στην επιχείρηση εντοπισμού των δραπετών-δολοφόνων έρχεται με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος. Στην ανακοίνωση για τον ρόλο των ανδρών της ΜΥΑ αναφέρεται:«Κατόπιν εντολής του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου Λ.Σ. Δημήτριου Μπαντιά και μετά από σχετικό αίτημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διατέθηκε ομάδα δέκα (10) βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος. Οι άντρες της μονάδας, κατάλληλα εκπαιδευμένοι και με τη χρήση προηγμένων μέσων, συνέδραμαν ουσιαστικά και υπό αντίξοες συνθήκες, από την Παρασκευή 28 Ιουνίου έως και σήμερα στον εντοπισμό σεσημασμένων κακοποιών, δύο εκ των οποίων τραυματίστηκαν θανάσιμα μετά από ένοπλη συμπλοκή που έλαβε χώρα στην ορεινή περιοχή Κόνισκας Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας.
Η όλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και τελεί υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.Την απόλυτη ικανοποίησή τους, προς τα επίλεκτα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που συμμετέχουν μέχρι σήμερα στην αποστολή, εξέφρασαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου καθώς και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος.»