Pink the Bridge : μία δράση γεμάτη συμβολισμούς, ένα πέρασμα γεμάτο ζωή, ελπίδα φως!

Με ξεχωριστή υπερηφάνεια δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα ένα σύντομο βίντεο-κάλεσμα για τη δράση « Pink the Bridge » που οργανώνουμε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου και ώρα 11πμ στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.
Προσπαθήσαμε με λίγα λόγια και περισσότερες εικόνες να αποτυπώσουμε συμπεράσματα βγαλμένα από τα βιώματα γυναικών που νόσησαν από τον καρκίνο του μαστού. Επιδίωξή μας είναι να μεταφέρουμε προς όλες τις κατευθύνσεις γνώση και – κυρίως – ελπίδα. Όπως φαίνεται και στα 2’30’’ της διάρκειάς του, εκτός από την ιατρική και τα φάρμακα, στον αγώνα ενάντια στη νόσο έχουν μεγάλη σημασία μικρές ανθρώπινες χειρονομίες όπως ένα γνέψιμο, ένα χέρι που σε σηκώνει, το χέρι που ακουμπάς εσύ στον ώμο της διπλανής σου, μα κυρίως… η συμπόρευση. Αυτό υπογραμμίζει ξεκάθαρα μία από τις γυναίκες που συμμετείχαν στο γύρισμα λέγοντας ότι…«Επάρατη νόσος είναι η μοναξιά». Γι’ αυτό το κάλεσμά μας απευθύνεται όχι μόνο σε εκείνους που έχουν λόγο να συμμετέχουν σε μία εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού, αλλά σε όλους εκείνους που πιστεύουν στην αλληλεγγύη. Την Κυριακή 27 Οκτώβρη, η Ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου θα γίνει η Γέφυρα της Αλληλεγγύης και θα ντυθεί με το ροζ χρώμα που φορά το πλήθος που θα βαδίσει επάνω της. Παρακαλούμε τα ΜΜΕ και όσους μοιράζονται τις παραπάνω πεποιθήσεις μας, να θεωρήσουν το βίντεο «δικό τους» και ως τέτοιο να το προωθήσουν στο κοινό τους ή (αντίστοιχα) στους φίλους τους. Τέλος ευχαριστούμε τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., τη VINCI Concessions και την Ένωση Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» που ενέταξαν αυτή την παραγωγή στις δράσεις τους για την κοινωνική αλληλεγγύη, καθιστώντας τόσο εφικτή, όσο και την έννοια του «Μαζί» που πρεσβεύουν.

Μαζί μας σε αυτή τη δράση θα είναι και η Χρυσή Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας Αθήνα 2004 και Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός», Σοφία Μπεκατώρου.

Με τη συμμετοχή των € 5 στηρίζονται τα προγράμματα του Συλλόγου «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, ενώ οι πρώτες 700 συμμετοχές παίρνουν δωρεάν το ροζ μπλουζάκι με το παραπάνω σύνθημα. Δηλώσεις συμμετοχής δεχόμαστε στο περίπτερο του Συλλόγου στην Πλατεία Γεωργίου από 17 ως και 26 Οκτωβρίου 2013 (καθημερινές 10:00 με 14:00 και 17:00 με 21:00 και τα Σάββατα 10:00 με 14:00 εκτός Κυριακής).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο του Συλλόγου 2610-222274, καθημερινά 9:00 με 14:00 και στην ιστοσελίδα μας www.almazoispatras.gr

Τη δράση στηρίζουν επίσης τα ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας και τα Super Market Kronos.