Αδιαφάνεια στις αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις ;

Δημοσιεύματα εμπλέκουν και συνδικαλιστή από την Αιτωλοακαρνανία
Ενα πάρτι αδιαφάνειας, όπου δαπάνες ταξιδιών πληρώνονται δύο και τρεις φορές και χρήματα καταβάλλονται χωρίς παραστατικά, αλλά και συνδικαλιστικής χλιδής, με την ενοικίαση διαμερισμάτων για τους… προέδρους και τους συμβούλους των οργανώσεων, αποτυπώνουν τα πρώτα πορίσματα των ελέγχων στις τρεις τριτοβάθμιες αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, που έχει σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων Καθημερινή και RealNews στην κατοχή της η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα πορίσματα παραγγέλθηκαν από τον οικονομικό εισαγγελέα Π. Αθανασίου και από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και είχαν αντικείμενο τη λειτουργία των τριών αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων και την διαχείριση των οικονομικών ενισχύσεων που έχουν λάβει από τον ΕΛΓΑ. Στα πορίσματα ουσιαστικά αποκαλύπτεται ότι την περίοδο 1994-2011 «γαλαζοπράσινα» αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη έκαναν «πάρτι»…

Tο δημοσίευμα RealNews εμπλέκει και αγροτοσυνδικαλιστή από την Αιτωλοακαρνανία που υπηρέτησε σε τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση. Για αυτόν η RealNews αναφέρει ότι σύμφωνα με το πόρισμα ξόδεψε πάνω από 20.000 ευρώ το 2012 για βενζίνες, για διαμονή και σίτιση… Πάντως επειδή το πρόσφατο παρελθόν πολλές φορές έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορα πορίσματα που όμως δεν είχαν δικαστική συνέχεια αφού δεν προέκυψαν διώξεις, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στους θιγόμενους να μιλούν για λάσπη στον ανεμιστήρα, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν και κατά πόσο οι εισαγγελικές αρχές θα απευθύνουν κατηγορίες σε στελέχη των διοικήσεων τριτοβάθμιων αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων.