Τον Απρίλιο το 5ο Μαθητικό Μαθηματικό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας

Στα πλαίσια των επιστημονικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, και μετά την επιτυχία των τεσσάρων πρώτων Συνεδρίων, προγραμματίζεται να διοργανωθεί, τον Απρίλιο του 2015, το 5ο Μαθητικό Μαθηματικό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας.

Στο Συνέδριο αυτό θα λάβουν μέρος μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων, της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου, όπως και της Α΄ και Β΄ Λυκείου. Συγκεκριμένα, θα συγκροτηθούν ομάδες 2 έως 3, το πολύ, μαθητών, κάθε μια από τις οποίες θα επιλέξει και θα παρουσιάσει μια εισήγηση μαθηματ(ικ)οκεντρικού ενδιαφέροντος και περιεχομένου, διάρκειας περίπου 15 λεπτών.

Προσδοκώντας στην απαραίτητη συμμετοχή και τη συνεργασίας σας, σας παρακαλούμε, αν επιθυμείτε, να διερευνήσετε τη δυνατότητα σχηματισμού τέτοιων ομάδων στο Σχολείο σας και να μας δηλώσετε, έως 31 Ιανουαρίου 2015, με ποια θέματα προτίθενται, οι ομάδες αυτές, να ασχοληθούν. Επισημαίνουμε ότι:
-Οι επιβλέποντες καθηγητές συμβουλεύουν την ομάδα συγγραφής της εργασίας, η οποία συντάσσεται και γράφεται μόνο από τους μαθητές.
-Κάθε καθηγητής μπορεί να είναι επιβλέπων σε δύο το πολύ εργασίες.
-Οι μαθητές να αποφεύγουν παντελώς την αντιγραφή – επικόλληση από τις πηγές αλλά με δικά τους λόγια να αποδίδουν το νόημα των πηγών.
-Επίσης στο τέλος της εργασίας να αναγράφεται οπωσδήποτε Βιβλιογραφία.

Για περισσότερες πληροφορίες, αποσαφηνίσεις αλλά και για οποιαδήποτε βοήθεια και ενίσχυση χρειαστείτε, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους:
-Γιαννακά Κωνσταντίνο, Δ/ντή 4ου Γεν. Λυκείου Αγρινίου, 2641033375, 6973538272, kagiannakas@hotmail.com
-Αποστολόπουλο Γεώργιο, 2ο Γεν. Λύκειο Μεσολογγίου, 2631022671, 6947897288, copybest@.gr
-Μαστρογιάννη Αλέξιο, Σχολικό Σύμβουλο, ( 2641026146, 6947702780, alexmastr@yahoo.gr

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά και σας παρακαλούμε θερμά, να συμβάλετε σε αυτήν την πρωτοπόρα, για τα ελληνικά σχολικά δεδομένα, προσπάθεια με σκοπό και την ανάδειξη των Μαθηματικών ως ενός καίριου πολιτισμικού προϊόντος και αγαθού και αναφαίρετου δικαιώματος όλων.
Με εκτίμηση
για την ΔΕ του Παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας της ΕΜΕ
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Κωνσταντίνος Αντ. Γιαννακάς Αναστασία Αρκουμάνη