“Κολλάνε” και οι δύο στο ΣΥΡΙΖΑ ;

αντωνόπουλος ΤραπεζιώτηςΔεκτές πρέπει να κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τις αιτήσεις Αντωνόπουλου και Τραπεζιώτη για υποψηφιότητα στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Θα έχουν έτοιμη και την αφίσα των εκλογών, από την εποχή που οι δυό τους επιχείρησαν να διεκδικήσουν στις εκλογές του 2010 τον δήμο Αγρινίου, αλλά τελικά ο Β. Αντωνόπουλος προτίμησε τον νεοσύστατο θεσμό της αιρετής περιφέρειας.

Είναι σίγουρα αυτές οι εκλογές οι πιο διασκεδαστικές… Αν τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ αποδεχθούν την υποψηφιότητα και των δυο, τότε θα πραγματικά η Ριζοσπαστική Αριστερά θα αντιμετωπίσει πρόβλημα πολιτικής συνέπειας… Κυρίως αν αποδεχθούν την υποψηφιότητα Αντωνόπουλου. Γιατί ο Β. Αντωνόπουλος το 2010 με την υποψηφιότητά του στο πλευρό του Κατσιφάρα είχε εκ των πραγμάτων αποδεχθεί το δίλλημμα του τότε Πρωθυπουργού “Σγουρός ή χρεοκοπία”… Απεναντίας η υποψηφιότητα Τραπεζιώτη δεν θα ξενίσει πλέον από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ τον έχρισε και υποψήφιο δήμαρχό του στο Αγρίνιο. Η συνύπαρξη όμως και των δυο στο ίδιο ψηφοδέλτιο δεν “κολλάει”… Εκ των πραγμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ θα κληθούν να επιλέξουν ένα από τους δυο… εκτός πια και αν ο Δ. Τραπεζιώτης αποδεχθεί να συνυπάρξει στον ίδιο ψηφοδέλτιο με έναν άνθρωπο, που ο ίδιος το 2010 τον κατηγορούσε ότι “ετοιμάζεται να εισπράξει τα πολιτικά λύτρα της επιλογής του.”

Για την ιστορία λοιπόν η ανακοίνωση Τραπεζιώτη για την επιλογή Αντωνόπουλου το 2010 να προτιμήσει την μάχη της περιφέρειας… :
“μετά από μία εργώδη προσπάθεια, με τη συνδρομή φίλων και συνεργατών ευοδώθηκε ο σκοπός και έτσι δημιουργήθηκε η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για έναν Ανοιχτό, Βιώσιμο και Πολύκεντρο Νέο Δήμο Αγρινίου». Η παράταξη αυτή με το όνομα και τη διακήρυξη που διατυπώσαμε και δημοσιεύσαμε απέκτησε πολιτική προσωπικότητα. Το πλαίσιο των αρχών και των στόχων που εμπεριέχεται στη Διακήρυξη απεδέχθη πλήρως, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ, όπως απεδείχθη, και ο Βασίλης Αντωνόπουλος. Όλο αυτό το διάστημα και πριν τη συνεργασία μαζί του και μετά δέχθηκα αλλεπάλληλες προτάσεις για να προσχωρήσω σε άλλες παρατάξεις με αντάλλαγμα θέσεις ευθύνης με αμοιβή, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑ, μένοντας πιστός στις αρχές και στις ιδέες μου. Στη Γενική Συνέλευση της Παράταξης μας, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010, μετά την εξωφρενική, απαράδεκτη και πολιτικά καιροσκοπική απόφαση του Βασίλη Αντωνόπουλου ξεκαθάρισα για μια ακόμα φορά μετ’ επιτάσεως: «ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ». Αντιθέτως με βάση δημοσιεύματα κυρίως του ηλεκτρονικού τύπου ο Βασίλης Αντωνόπουλος ετοιμάζεται να εισπράξει τα πολιτικά λύτρα της επιλογής του. Είναι γνωστό σε όλους ότι κάθε επικεφαλής Αυτοδιοικητικής Παράταξης και ιδιαίτερα μετά την νομοθετική επαναφορά του 50% + 1 για την ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών, συζητά προγραμματικές συγκλίσεις και προτάσεις για την επίτευξη ευρύτερων συμμαχιών με άλλες Κινήσεις, Συλλογικότητες, Κινήματα Πολιτών ή Πολιτικούς Σχηματισμούς. Κανείς όμως δεν έχει κανένα δικαίωμα να συναλλάσσεται με μοναδικό στόχο τη νομή και αναδιανομή της τοπικής εξουσίας και την εξασφάλιση προσωπικών ανταμοιβών και ωφελημάτων. Επειδή είμαι απολύτως αντίθετος με τέτοιου είδους αντιλήψεις και συμπεριφορές και επειδή δεν ανέχομαι τον πολιτικό και κομματικό ετεροκαθορισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποστασιοποιούμαι από την κομματική μου ιδιότητα μέχρι να αποδειχθεί ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν επιβλήθηκαν λύσεις και επιλογές που ήταν προϊόντα συναλλαγής.”