Τώρα μιλά η Αιτωλοακαρνανία

Πριν δυόμιση περίπου χρόνια έχει έρθει στο Αγρίνιο ο Πέτρος Ευθυμίου και είχε χαρακτηρίσει το Αγρίνιο “κοιτίδα του ΠΑΣΟΚ”. Στο βαθμό που το Αγρίνιο ως το μεγάλο αστικό κέντρο της περιοχής δίνει τον τόνο, αυτό ισχύει και για την Αιτωλοακαρνανία. Και επειδή -κακά τα ψέματα- το ΠΑΣΟΚ του Μπένι δεν έχει καμία σχέση με την κλασική πασοκαρία με την οποία μεγαλώσαμε, μόνο ένας Παπανδρέου με τους αυλικούς τους μπορεί να εκφράσει το αυθεντικό πνεύμα του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι λοιπόν και το κόμμα του Γιωργάκη που περιμένουμε από ώρα σε ώρα να ανακοινωθεί (σ.σ. καλείται κάποιος κηπουρός να ποτίσει το φυτό που φύτρωσε χθες) καταγράφει σημαντική δυναμική και στην Αιτωλοακαρνανία. Στο Αγρίνιο, όπου χθες σε γνωστό ξενοδοχείο συγκεντρώθηκαν οι φίλοι του κόμματος ΓΑΠ επικρατούσε ενθουσιασμός.

Ο ενθουσιασμός μπορεί να είναι και δικαιολογημένος… Εξάλλου από μια άποψη η πολιτική είναι σαν τη θρησκεία μπορεί να πιστεύεις, μπορεί και όχι. Δικαιώμα του καθενός είναι να πιστεύει ότι λεφτά υπάρχουν. Αλλά οι ενθουσιώδεις φίλοι του ΓΑΠ στην Αιτωλοακαρνανία μπορούν να μας πουν τι στίγμα θα δώσουν με αυτούς που ακούγονται να μπαίνουν στο ψηφοδέλτιο; Με τους συνταξιούχους πολιτικούς, που πήραν σύνταξη από την πολιτική και όχι το επάγγελμα; Με αυτούς που από τα 25 τους μεταπηδούν από θέση σε θέση, διορισμένη ή και αιρετή; Ή μήπως με τους γιούς αυτών; Έλεος!