Το άδειασμα Τσίπρα στη νομαρχιακή και ο «Big Mac» του Μεσολογγίου

Η Αριστερά είναι δίκαιη, θα πάρει κατιτίς και το Μεσολόγγι…

Έχουν περάσει αρκετά 24ωρα από την ομιλία Τσίπρα στο Αγρίνιο, ωστόσο κάποια σημεία της δίνουν αφορμή για ποικίλα σχόλια ακόμη. Ένα από αυτά είναι η μη αναφορά Τσίπρα στο θέμα της υποβάθμισης του νοσοκομείου Αγρινίου, ιδίως μετά την “πάσα” του Σαμαρά στην δική του ομιλία στο Αγρίνιο, δηλώνοντας πως μόλις χθες πληροφορήθηκε την έλλειψη καρδιολόγου… Πρόκειται για ένα θέμα που η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της έσπευσε να σχολιάσει, και μάλιστα την “πάσα” στον Τσίπρα την έδωσε και ο πρόεδρος της Νομαρχιακής αναφερόμενος στο θέμα όταν προλόγισε τον Αλ. Τσίπρα, όμως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε την “πάσα” και στην ομιλία του δεν υπήρχε κάποια ειδική αναφορά στο θέμα.

Από εκεί και πέρα ποικιλοτρόπως σχολιάζονται οι περίφημες δεσμεύσεις Τσίπρα για την Αιτωλοακαρνανία. Εκείνο που προξένησε τεράστια εντύπωση είναι ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά στο Αγρίνιο και κάποιο από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Εκτός από την αναφορά στα μεγάλα φράγματα της Αιτωλοακαρνανίας και τον κοινωνικό έλεγχο στον οποίο δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα παραμείνουν, ο Αλ. Τσίπρας έδωσε ιδιαίτερο βάρος στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού, την ιχθυόσκαλα και το Πλατυγιάλι. Το Αγρίνιο πουθενά… Αρκετοί είπαν ότι δόθηκε βάρος στο Μεσολόγγι, επειδή υπήρξαν αντιδράσεις που ο Τσίπρας δεν θα επισκέπτονταν το Μεσολόγγι σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Οι γνωρίζοντες πάντως τα τεκταινόμενα στο κόμμα της Αριστεράς, “είδαν” πίσω από τις δεσμεύσεις Τσίπρα έναν από τους λίγους Αιτωλοακαρνάνες που έχει δυνατότητα να μιλά απευθείας με τον Τσίπρα και αυτός δεν άλλος από το Μάκη Θεοφιλάτο, επί σειρά ετών πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο στην κοινωνία του Μεσολογγίου μέσα από την πορεία του στους κοινωνικούς αγώνες.

Πάντως εδώ που τα λέμε το όλο ζήτημα δεν έχει τόση μεγάλη σημασία, αφού δεν μπορούν στην ΝΔ που έχουν κυβερνητική εμπειρία να συμβουλέψουν τον πρόεδρό τους τι να πει και τι να μην πει για τα τοπικά θέματα, γιατί να μπορούν στο ΣΥΡΙΖΑ; Ας ελπίσουμε να μάθουν, γιατί οι άλλοι αποδείχθηκαν ανεπίδεκτοι μαθήσεως…