Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου: Αναγκαία η ελάφρυνση των πληγεισών από την κακοκαιρία επιχειρήσεων

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου χαιρετίζει το αίτημα για άμεση λήψη μέτρων προς ανακούφιση των επιχειρήσεων Ηπείρου, Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, που επλήγησαν από την κακοκαιρία και που ζήτησε, με πρόσφατη επιστολή του προς του αρμόδιους Υπουργούς, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης, θέτοντας χρονικό ορίζοντα ισχύος τουλάχιστον 6 μηνών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κορκίδης απέστειλε την εν λόγω επιστολή στους υπουργούς Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη, Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Λαφαζάνη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Δ. Μάρδα, ζητώντας την παρέμβασή τους με σκοπό την αποκατάσταση ζημιών που υπέστησαν πολλές επιχειρήσεις στις συγκεκριμένες περιοχές, καθώς και την ελάφρυνσή τους με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων, αφού οι υλικές ζημιές σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που πλήττει συνολικά την Ελλάδα, μπορεί να οδηγήσουν πολλές από τις τοπικές επιχειρήσεις σε πλήρη αναστολή της λειτουργίας τους.

Η σφοδρή κακοκαιρία αποδείχθηκε δύσκολα διαχειρίσιμη με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν καταστήματα, βιοτεχνικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις και να υποστούν τεράστιες ζημιές σε εμπορεύματα, μηχανήματα και υποδομές. Δεδομένης και της διαρκούς επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης των επιχειρήσεων και της πρόδηλης αδυναμίας τους να ανταπεξέλθουν στις εκάστοτε οικονομικές τους υποχρεώσεις, η νομοθέτηση των απαιτούμενων, από την ΕΣΕΕ, μέτρων υπέρ των πληγεισών επιχειρήσεων, θα δώσει αναντίρρητα μια μικρή ανάσα στην πλειονότητα του εμπορικού κόσμου των τριών αυτών νομών.

Η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου, όπως και ολόκληρος ο εμπορικός κόσμος, ευελπιστεί στην θετική και ταχεία ανταπόκριση των αρμοδίων και στη διενέργεια των απαραίτητων νόμιμων διαδικασιών, που θα συντελέσουν στην ανακούφιση όλων των εμπόρων, οι οποίοι οντας ήδη σε ένα ιδιαιτέρως εύθραυστο οικονομικό περιβάλλον, επλήγησαν ανεπανόρθωτα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ