Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Αγρίνιο

Με διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου πραγματοποιήθηκε απόψε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο κατά της συμφωνίας που προωθεί η Κυβέρνηση με τους δανειστές.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείο Αγρινίου, με πρόεδρό του Δημήτρη Τσιάντα να απευθύνει χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους σημειώνοντας πως η κυβερνητική αλλαγή δημιούργησε προσδοκίες, οι οποίες μέχρι τώρα δεν έχουν δικαιωθεί. “Η κραυγή αγωνίας που διατυπώσαμε εδώ και τέσσερις μήνες για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο νοσοκομείο της πόλης μας δεν έχει εισακουστεί από την νέα πολιτική ηγεσία», ανέφερε μεταξύ άλλων και κάλεσε τους συναδέλφους του να προβούν σε επίσχεση εργασίας.

Την κεντρική ομιλία απηύθυνε ο Γιώργος Δημητρουλής, μέλος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος χαρακτηρίζοντας ξεμπρόστιασμα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την πρόταση 47σελίδων της κυβέρνησης για συμφωνία με τους δανειστές. “Υπάρχει το ψευτοδίλλημμα ανάμεσα στο μνημόνιο που προτείνει η κυβέρνηση και στο μνημόνιο των δανειστών. Το δίλλημμα είναι αν ο λαός θα δείξει υποταγή ή όχι στα μνημόνια που φέρνουν νέα αντιλαϊκά μέτρα και αφήνουν ανέγγιχτα τα συμφέροντα των βιομήχανων, των τραπεζιτών, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε : “εμείς επιλέγουμε ανυπακόη. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη χρεοκοπία του λαού για να κερδίζουν τα μονοπώλια. Δεν υποχωρούμε ούτε βήμα από το αίτημά μας για την κατάργηση των μνημονίων.”