Εμπορικός και Σύλλογος Λογιστών Μεσολογγίου ζητούν 15ήμερη παράταση για τις επιταγές

Με επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο που κοινοποιείται και στους Βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου και ο Σύλλογος Λογιστών Μεσολογγίου και Ναυπάκτου περιγράφουν την κατάσταση αβεβαιότητας που έχουν επιφέρει τα capital controls στις επιχειρήσεις και ζητούν να δοθεί τουλάχιστον δεκαπενθήμερη παράταση της προθεσμίας εξόφλησης των επιταγών που λήγουν 31/07 και 31/08.

Αναλυτικά :
Είναι γεγονός πως οι απρόσμενες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων έχουν επηρεάσει βαθύτατα κάθε έλληνα και κάθε ελληνίδα, πόσο μάλλον εκείνους που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά. Αδιαμφισβήτητα, ο εμπορικός κόσμος της χώρας μετράει αναρίθμητες πληγές το τελευταίο διάστημα και καλείται να προσαρμοστεί άμεσα στα νέα δεδομένα. Οι συνέπειες των capital controls στην αγορά είναι άμεσες και οι επιχειρηματίες βλέπουν μέρα με την μέρα τον τζίρο τους να πέφτει κατακόρυφα.Μετά από τρεις εβδομάδες τραπεζικής αργίας οι έμποροι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, που τους καθιστά ανήμπορους να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Επιπρόσθετα, σημαντικό πρόβλημα έχει ανακύψει με το ζήτημα των επιταγών, που έχουν ήδη εκδοθεί αλλά είναι αδύνατο να εξαργυρωθούν, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματικές συναλλαγές να έχουν παγώσει.

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου και ο Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών – Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσολογγίου – Ναυπάκτου & Περιχώρων ζητούν να βρεθεί άμεση λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα, που προκαλεί πιστωτική αβεβαιότητα στις επιχειρήσεις. Ζητάμε να δοθεί τουλάχιστον δεκαπενθήμερη παράταση της προθεσμίας εξόφλησης των επιταγών που λήγουν 31/07 και 31/08. Παρακαλούμε να προβείτε στην άμεση διευθέτηση του προβλήματος, ώστε να μην επιδεινωθεί περεταίρω η αναστάτωση, που έχει ανακύψει στην αγορά και ει δυνατόν να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της.

Με εκτίμηση,
Δ.Σ.
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Δ.Σ.
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ-ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ