Με λαμπρότητα τα εγκαίνια της έκθεσης της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου στα Γιάννενα

Στις εορτές για την 103η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, στο νεοκλασικό κόσμημα της πόλης των Ιωαννίνων που στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη, έγιναν με μοναδική επισημότητα και λαμπρότητα τα εγκαίνεια της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου, με θέμα «Τρεις γενιές Ελληνικής Ζωγραφικής-Χαρακτικής».

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκη κ. Δημήτρης Γιωτίτσας κατά τον χαιρετισμό του. Στην φωτογραφία εικονίζονται από δεξιά ο κ. Σταύρος Καλογιάννης, ο Περιφερειάρχης Ιωαννίνων κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο διοικητής της Αστυνομίας Ιωαννίνων, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιώργος Καψάλης, ο κ. Χρήστος Μοσχανδρέου και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παντελής Κολόκας

Με την παρουσία τους δεκάδες φιλότεχνοι της Ηπείρου τίμησαν την εκδήλωση μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Βουλευτής Ιωαννίνων – τ. υπουργός Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο τέως Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρος Καλογιάννης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καψάλης Γεώργιος, οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές του τόπου καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η κ. Κλεοπάτρα Εξάρχου Διευθύντρια της Πινακοθήκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παντελής Κολόκας και ο Δημ. Γιωτίτσας Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους παρευρεθέντες ιδρυτές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου δια την άριστη συνεργασία των δύο φορέων. Σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Χρ. Μοσχανδρέου ευχαρίστησε τον πράγματι φιλότεχνο Δήμαρχο, Θωμά Μπέγκα και διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία θα έχει συνέχεια προς το τέλος του χρόνου, με μία έκθεση που θα γράψει ιστορία.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδρέου προσέφερε στην Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων σε ανάμνηση της έκθεσης, ένα αντίτυπο της μεταξοτυπίας του Φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, δημιουργία του μεγάλου Ηπειρώτη Ζωγράφου, Σωτήρη Σόρογκα.