Υπόθεση Μέντζου: Δίωξη στη χήρα του δασκάλου

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας του δασκάλου στο Αγρίνιο. Σε τηλεφωνική της παρέμβαση στο «Τούνελ» την Παρασκευή 1η Απριλίου, η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος κ. Αναστασία Ασπρίδη, ανέφερε πως ο Εισαγγελέας καλεί πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση μετά από δίωξη που άσκησε.

Ο δικαστικός λειτουργός έκρινε πως υπάρχουν αδικήματα όπως αυτό της υπόθαλψης εγκληματία αλλά και άλλα, που υπάρχει κίνδυνος να παραγραφούν. Στις 21 Απριλίου συμπληρώνονται πέντε χρόνια από το ολοκαύτωμα του εκπαιδευτικού που πάγωσε την κοινή γνώμη. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε η δικηγόρος, τη Δευτέρα 4 Απριλίου θα εμφανιστεί να καταθέσει πρώτη η χήρα του Νίκου Μέντζου.

ΜέντζοςΗ εφημερίδα “Star” επικαλείται τηλεφωνική επικοινωνία με τη δικηγόρο της οικογένειας του θύματος, κα Αναστασία Ασπρίδη, η οποία εξήγησε ότι η εισαγγελέας άσκησε δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία στη χήρα του Νίκου Μέντζου, καθώς υπάρχει μαρτυρία που την «καίει». Ο αυτόπτης μάρτυρας είχε καταθέσει ότι είδε τη χήρα ψύχραιμη, στο σημείο που καιγόταν το αυτοκίνητο, μαζί με έναν άνδρα που φορούσε καφέ ρούχα, οι οποίοι παρακολουθούσαν την καύση και δεν έκαναν τίποτα. Μετά από λίγα λεπτά ο άνδρας έφυγε και, στη συνέχεια, ήρθε ο γαμπρός της, ο οποίος κάλεσε την Πυροσβεστική. Η χήρα σήμερα θα περάσει την πόρτα της Εισαγγελίας και θα πρέπει να εξηγήσει ποιος ήταν αυτός, αλλά και γιατί, τόσα χρόνια, δεν μίλησε ποτέ για αυτή τη σημαντική λεπτομέρεια. Η κα Ασπρίδη ανέφερε ότι η Εισαγγελέας έκρινε ότι πρέπει να «ξεχωρίσει» το αδίκημα αυτό από την υπόλοιπη υπόθεση ανθρωποκτονίας που εξετάζεται, γιατί η υπόθαλψη εγκληματία είναι πλημμέλημα και σε μικρό χρονικό διάστημα παραγράφεται.