Ποδηλατοδρομία από το ΣΔΕ Αγρινίου για την προβολή της σημερινής εθελοντικής αιμοδοσίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες Τρίτη 31 Μαΐου η ποδηλατοδρομία που διοργάνωσε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου για την προβολή της εθελοντικής αιμοδοσίας που διενεργείται σήμερα 1 Ιουνίου 2016 στις εγκαταστάσεις του, οδός Δεληγιώργη 27, Αγρίνιο.

ποδηλατοδρομίαΞεκινώντας από το σχολείο, και με τη συνοδεία περιπολικών και μοτοσικλετιστών της Τροχαίας για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας, οι ποδηλάτες διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου εκπλήσσοντας ευχάριστα όσους βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο κέντρο τη πόλης. Στην πλατεία Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε σύντομη εκδήλωση όπου οι ποδηλάτες διατράνωσαν το σύνθημα «Δίνω Αίμα – Δίνω Δεύτερη Ευκαιρία στη Ζωή» που αποτέλεσε και το κεντρικό σύνθημα της όλης εκδήλωσης. Συνεχίζοντας με ενθουσιασμό οι ποδηλάτες κατέληξαν και πάλι στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, όπου ήταν και ο τερματισμός.

Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της πρωτότυπης αυτής παρέμβασης ο Διευθυντής του Σχολείου, κος Νικόλαος Νάσιος, δήλωσε: «Το ΣΔΕ Αγρινίου, πιστό στις αρχές και στη φιλοσοφία του για άνοιγμα στην τοπική κοινωνία, φιλοδοξεί να καταστήσει αυτή την πρωτοβουλία ετήσιο θεσμό για την προβολή της εθελοντικής αιμοδοσίας στην κοινωνία του Αγρινίου. Όπως δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία στην εκπαίδευση των συμπολιτών μας, οφείλουμε να δώσουμε και μια δεύτερη ευκαιρία στον συνάνθρωπο δίνοντας αίμα.»