Κοσμοπλημμύρα στην έκθεση των Παπασάικα – Κουρσάρη στην “Διέξοδος”

Μέσα σε μια κοσμοπλημμύρα φιλότεχνων από το Μεσολόγγι μέχρι την Κέρκυρα αλλά και από την Αθήνα ξεκίνησε χθες το βράδυ η έκθεση “Η Γλυπτική βλέπει τη Ζωγραφική”.

Μια συνομιλία των τρισδιάστατων γλυπτών του Βασίλη Παπασάικα με τα δισδιάστατα ζωγραφικά έργα του Σπύρου Κουρσάρη που θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Νοεμβρίου στο ανώγειο του Ιστορικού Μουσείου “Διέξοδος” με καθημερινή λειτουργία (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.

Ο Σπύρος Κουρσάρης γεννήθηκε το 1950 στην Κέρκυρα. Σπούδασε Ζωγραφική και Σκηνογραφία στην ΑΣΚΤ (1969-1974). Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Η έκθεσή του στη «Διέξοδο» είναι η 22η ατομική.Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Υπουργείο Πολιτισμού, σε ιδιωτικά μουσεία και πολλές συλλογές.

Ο Βασίλης Παπασάικας γεννήθηκε το έτος 1956 στο χωριό Καινούργιο Τριχωνίδος Αιτωλοακαρνανίας, από γονείς αγρότες, τον Γιώργο και την Θεοφανώ Παπασάϊκα. Σπούδασε σχέδιο στο προπαρασκευαστικό εργαστήριο του Βρασίδα Βλαχόπουλου και γλυπτική στο Α’ εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών. Έχει κάνει έντεκα ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Έργα του μνημειακά και προσωπικά ευρίσκονται σε πολλούς δημοσίους χώρους και ιδιωτικές συλλογές.