«Τα ΟΧΙ του Ελληνισμού
(Μνήμες Ελληνικής Αντίστασης και Αγώνα)»
Για δέκατη τέταρτη χρονιά λειτουργεί η Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Αγρίνιο και στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Με σκοπό τη στήριξη και την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας διακεκριμένοι και ειδικοί ομιλητές (Επίσκοποι, Κληρικοί, Αγιορείτες Πατέρες, Καθηγητές Πανεπιστημίου, Παιδαγωγοί, Ψυχίατροι και Εκπαιδευτικοί) αναπτύσσουν κάθε χρόνο ποικιλία θεμάτων, που απασχολούν πολύπλευρα την οικογένεια και τον σύγχρονο άνθρωπο.
Η πρώτη συνάντηση στην πόλη του Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 6:30’ το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας.
Μετά την ακολουθία του αγιασμού που θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς, ο διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Θεοφάνης Μαλκίδης θα αναπτύξει το θέμα: «Τα ΟΧΙ του Ελληνισμού (Μνήμες Ελληνικής Αντίστασης και Αγώνα)».
Καλούνται κι εφέτος οι γονείς και όλα τα νέα ζευγάρια να συμμετέχουν στις συναντήσεις της Σχολής Γονέων.
Ο κ. Θεοφάνης Μαλκίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από γονείς πρόσφυγες από την Αδριανούπολη της Ανατολικής Θράκης. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες, παιδαγωγικά και κοινωνιολογία. Είναι διδάκτωρ Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, η οποία το 2007 αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.
Έχει πραγματοποιήσει, εκτός και εντός Ελλάδας, εισηγήσεις για το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων και των Αρμενίων, σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και συναντήσεις.
Για τη δραστηριότητά του στο ζήτημα της ανάδειξης της Γενοκτονίας, καθώς και άλλων θεμάτων του Ελληνισμού, έχει τιμηθεί τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό.
Επιπλέον έχει τιμηθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας για την μακροχρόνια και ανιδιοτελή του συμπαράσταση στον πάσχοντα συνάνθρωπο.
Τα κείμενα του Θεοφάνη Μαλκίδη έχουν μεταφρασθεί στην αρμενική, αγγλική, γαλλική, ιταλική, ισπανική, ρωσική, τουρκική, ρουμανική και αλβανική γλώσσα, ενώ έχει μεταφράσει στην ελληνική γλώσσα βιβλία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων.