Πληθαίνουν τα παράπονα πολιτών προς το δήμο Αγρινίου γύρω από θέματα καθημερινότητας. Μετά από 6 μήνες με πολλές οχλήσεις και “παρακάλια” τοποθετήθηκαν κάδοι απορριμμάτων στην Κάτω Μακρυνού. “Ξεχάσαμε όμως να τους πούμε οτι πρέπει και να τον αδειάζουν….” σχολιάζουν με νόημα κάτοικοι της περιοχής στα social media, ενώ καταγγέλλουν επίσης τη δυσκολία στο να καταγράψει η αρμόδια υπηρεσία το παράπονό τους. “Αυτή είναι η απάντηση των αλλεπάλληλων εγγράφων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Δ/ντη του σχολείου μας προς το Δήμο” σημειώνει επίσης με νόημα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου κοινοποιώντας τις φωτογραφίες με το ταβάνι να στάζει νερό.
Τα προβλήματα είναι προφανώς υπαρκτά. Και προφανώς απαιτούν λύσεις. Ελπίζω όμως στο δήμο Αγρινίου να μην αισθάνονται αδικημένοι από τα παράπονα αυτά. Γιατί σε ετούτη τη χώρα -και στο Αγρίνιο προφανώς- είχαμε δεκαετίες τώρα συνηθίσει ο (κάθε) δήμος να δουλεύει στο 100% ή τέλος πάντων κοντά σε αυτό μόνο την περίοδο πριν τις εκλογές. Οπότε και ο πολίτης σου λέει τώρα είναι ευκαιρία να δείξω, να πω το παράπονό μου, μπας και λυθεί το πρόβλημά μου. Και στις μέρες μας είναι πολύ εύκολο το παράπονο, όχι μόνο να το πεις, αλλά να πάρει και δημοσιότητα. Αρκεί ένα smartphone.
Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες θα κάνουν τη σούμα τους στην κάλπη και για τα θέματα της καθημερινότητας. Και προφανώς θα συνεκτιμήσουν τα πάντα για να κρίνουν την κάθε δημοτική αρχή. Και σε κάθε περίπτωση ο καθένας θα κρίνει και υποκειμενικά. Με βάση όσα συμβαίνουν στη γειτονιά του, στο δρόμο που μένει, στο σχολείο που στέλνει το παιδί του. Γιατί, ακόμη κι αν ο δήμος είχε επισκευάσει 9 στα 10 σχολεία και το δικό μου το παιδί πηγαίνει στο 10ο σχολείο και γλιστρίσει από τα νερά που στάζουν από το ταβάνι και σπάσει το πόδι του, με το δίκιο μου θα είμαι έξαλλος και ουδόλου θα με ενδιαφέρει αν ο δήμος είχε επισκευάσει τόσα πολλά σχολεία.
Από την άλλη οι συζητήσεις που προξενούν στα social media τέτοιου είδους παράπονα έχουν και τα θετικά τους, αφού μας δείχνουν το ποιόν πολλών από αυτούς που θέλουν να μας “σώσουν”… Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν π.χ. πως αν διοικούσαν αυτοί το δήμο δεν θα υπήρχε όχι σκουπίδι, αλλά ούτε ένα χαρτάκι στους δρόμους… παρά τη κακή νοοτροπία που έχει σημαντική μερίδα πολιτών πάνω σε αυτό το θέμα… Και τώρα στις εκλογές αυτό το είδος “σωτήρων” πολλαπλασιάζεται…