Την υποψηφιότητα του για το Δήμο Αμφιλοχίας ανακοίνωσε ο Μάρκος Βασίλας

Την υποψηφιότητα του για το αξίωμα του Δημάρχου Αμφιλοχίας, ανακοίνωσε ο κ. Μάρκος Βασίλας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου. Με το συνδυασμό «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», μια ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης, η οποία προέκυψε μέσα από διετείς και πλέον συζητήσεις και η οποία απαρτίζεται από ανθρώπους όλου του πολιτικού φάσματος.

Ο κ. Βασίλας αναφέρθηκε, σε ζητήματα που αφορούν την πόλη της Αμφιλοχίας, όπως είναι το εσωτερικό οδικό δίκτυο, το χρόνιο πρόβλημα της ύδρευσης της πόλης, το 3ο δημοτικό σχολείο, το οποίος ενώ υπάρχουν οι προϋποθέσεις, ακόμη παραμένει σε ένα παλαιό κτίριο το οποίο ενοικιάζεται. Ακόμη αναφέρθηκε στο παραλιακό μέτωπο από το Σπάρτο έως το Μενιδί στο οποίο έχουν γίνει ελάχιστες παρεμβάσεις, σε θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και κυρίως την κτηνοτροφία που αποτελεί και την κύρια πηγή εισοδήματος του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού του Δήμου, στην μη αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών Αλευράδας (Κρεμαστών) και του ορεινού κομματιού της Δημοτική Ενότητας Ινάχου αλλά και στα αναγκαία αποχετευτικά έργα των οικισμών του Ινάχου, τα οποία ενώ είχαν μπει στον προγραμματισμό, ποτέ δεν έγινε καμία ενέργεια.

Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε, στο θέμα το οποίο έχει προκύψει, με τον κόμβο της Ιονίας οδού στη Συκούλα Μενιδίου, αλλά και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργεια και πιο συγκεκριμένα στις ανεμογεννήτριες οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε σημεία του Δήμου και στα ανταποδοτικά τα οποία παρέχονται από αυτές. Ο κ. Βασίλας είπε ότι στο συνδυασμό υπάρχουν μέλη όλων των πολιτικών χώρων, καλώντας παράλληλα όλους τους πολίτες του Δήμου που πιστεύουν ότι χρειάζεται να ακολουθήσουμε μια νέα πορεία, να συμμετάσχουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους ώστε να συγκροτηθεί ο συνδυασμός και το πρόγραμμά του.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Μ. Βασίλα:
Αγαπητές Συνδημότισσες – Αγαπητοί Συνδημότες, Συμπολίτες του Δήμου Αμφιλοχίας
Με την ανακοίνωση αυτή θα ήθελα να κάνω, και επίσημα πλέον, γνωστή την απόφασή μου να διεκδικήσω το Αξίωμα του Δημάρχου Αμφιλοχίας θέτοντας τον εαυτόν μου στην πολιτική κρίση σας στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου.
Η συνεχής ενεργός συμμετοχή μου στην τοπική κοινωνία και η πολυετής θητεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνιστούν ικανά διαπιστευτήρια, πως το ενδιαφέρον δεν είναι ούτε όψιμο, ούτε συγκυριακό, ούτε σχετίζεται με επαγγελματικά κίνητρα. Η υποψηφιότητα αυτή δεν ενέχει προσωποκεντρικό χαρακτήρα και δεν ξεκινά από στείρες προσωπικές φιλοδοξίες εξουσίας, αλλά, αποτελεί ενσυνείδητη απόφαση. Απόφαση η οποία ελήφθη, έπειτα από δύο και πλέον χρόνια, συζητήσεων με την κοινωνία, με ενεργούς πολίτες/δημότες από όλο το δημοκρατικό φάσμα, διαφόρων πολιτικών προσανατολισμών, ιδεολογιών, ρόλων και θέσεων, με κοινή συνισταμένη έναν γόνιμο προβληματισμό για την πορεία του Δήμου. Όραμά μας μια καλύτερη δημοτική αρχή στη βάση των Αρχών και Επιταγών της Διαφάνειας και του Ελέγχου, της Συμμετοχής και της Συνεργασίας, της Διαβούλευσης και της Καινοτομίας.

Μετά την αυτοδιάλυση της δημοτικής παράταξης των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και την ένταξή τους στην ανεξάρτητη κίνηση, την δημόσια δήλωση συμμετοχής στη προσπάθεια αυτή του περιφερειακού συμβούλου και την συμμετοχή πολιτών από όλους τους χώρους και όλες τις δημοτικές ενότητες δημιουργήθηκε ο πυρήνας μιας παράταξης αμιγώς αυτοδιοικητική με αίτημα μία ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, που δεν είναι κομματική, αλλά αποτελεί Πολυσυλλεκτική Συμμαχία Δυνάμεων, χωρίς στεγανές κομματικές περιχαρακώσεις, ιδεολογικές αγκυλώσεις, και κληρονομημένες προκαταλήψεις. Στόχος μας είναι μέσα από τη συζήτηση και στροφή στην Κοινωνία των Πολιτών, να θέσουμε τις βάσεις για έναν καινούριο Δήμο, με προοπτική για όλους τους νέους που επέλεξαν να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους, στον πρωτογενή τομέα, στην μεταποίηση, αλλά και στις υπηρεσίες καθώς και για όσους θέλουν να επιστρέψουν και ελπίζουν να βρουν τις κατάλληλες συνθήκες.
Θέλουμε ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ χωρίς ισοπέδωση των υπαρχόντων Προσώπων, καταστάσεων, προσπαθειών, σύνθημά μας είναι η συμμετοχή και η συζήτηση των θεμάτων, των προβλημάτων και των ευκαιριών.

Δημοτική Συνεργασία
Φίλες και φίλοι,
οι επικείμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, σηματοδοτούν κλείσιμο της «Καλλικρατικής» μεταρρύθμισης και άνοιγμα νέου νομικού πλαισίου στην αυτοδιοίκηση, αυτό του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», που εισάγει και το νέο εκλογικό σύστημα, την απλή αναλογική. Είναι προφανές ότι με το νέο εκλογικό νόμο ζητούμενο είναι οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης πλέον να πιστεύουν στη συνεργασία αλλά και να μπορούν να συνεργάζονται. Ο δήμαρχος απόλυτος άρχοντας τελείωσε. Πιστεύουμε στις συνεργασίες με κοινό πλαίσιο αρχών, Μπορούμε και το Δείχνουμε. Εκφράζουμε μία εναλλακτική φωνή Οραματιζόμαστε την Αυτοδιοίκηση όχι ως αντικατοπτρισμό της κεντρικής πολιτικής σκηνής με αναπαραγωγή εντάσεων και πολωτικών διαδικασιών, πλειοδοσία διακηρύξεων και υποσχέσεων, αλλά ως ισχυρή, ανεξάρτητη, αποτελεσματική, που πιστεύει και προκρίνει ευρείες κοινωνικές και πολιτικές συνεργασίες του δημοκρατικού χώρου, μακριά από μικροπολιτικές ταυτότητες, στη βάση προγραμματικού πλαισίου από κοινού συγκροτημένου, με αυτοδιοικητικό πρόσημο για το καλό ενός Δήμου τριών διαστάσεων: Κοινωνικής, Οικονομικής, Περιβαλλοντικής διάστασης. Αυτό είναι το ζητούμενό μας, Όραμα Σύνθεσης και Δημιουργίας.

Καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες, το επόμενο διάστημα μέχρι την προκήρυξη των εκλογών εντός και εκτός Δήμου, πέρα και πάνω από κομματικές ταυτότητες, χωρίς κριτήρια συμπερίληψης και αποκλεισμούς, δεσμεύσεις ή στείρες προκαταλήψεις, στη βάση ισότιμης ΣΥΝ-εργασίας, ΣΥΝ-διαμόρφωσης του Προγράμματός μας και ανοιχτής συζήτησης, να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια.
ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ,
Η ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ ΑΞΙΖΕΙ!!!
Μάρκος Κ. Βασίλας
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Αμφιλοχίας
Δημοτική Συνεργασία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Προσωπικά στοιχεία
1. Όνομα: Μάρκος
2. Επώνυμο: Βασίλας
3. Ημερ. Γεν.: 21/3/1961
4. Οικογενειακή κατάσταση: Παντρεμένος με την Ευαγγελία Κασβίκη με την οποία έχει τρία παιδιά
5. Συνταξιούχος εκπαιδευτικός

Σπουδές
1. Μαράσλειος παιδαγωγική ακαδημία
2. Μεταπτυχιακός τίτλος. (Μάστερ)
Τίτλος: Σπουδές στην εκπαίδευση
Εκπ. Ίδρυμα: ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο)
3. Γνώση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή
4. Πρόσθετοι τίτλοι σπουδών
α)Τίτλος Διδασκαλείου Εκπαίδευσης
Μαράσλειο Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης
5. Σπουδές στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Εργασία:
27 χρόνια εργάστηκε στη Δημόσια και ιδιωτική πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
13 χρόνια Δ/ντής σχολικών μονάδων.
Πιστοποιημένος εκπαιδευτικός ενηλίκων και εργάστηκε σε Κ.Ε.Κ. καθώς και σε προγράμματα δια βίου Μάθησης.

Κοινωνική και συνδικαλιστική δράση, μέλη Δ.Σ, Πρόεδροι, Διοικητές κλπ όργανα νομικών προσώπων του Δημόσιου Τομέα:
1. Από το 2002 μέχρι το 2006 ήταν δημοτικός σύμβουλος και αρχηγός της αντιπολίτευσης του Δήμου Μενιδίου. Εκλέχτηκε Δήμαρχος Μενιδίου στις Δημοτικές εκλογές του 2006 και από την 1-1-2007 μέχρι 31/12/2010 ήταν Δήμαρχος Μενιδίου. Από 1/1/2011 έως 31-12-12 ήταν Πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Αμφιλοχίας. Από 1-1-2013 έως 31-8-2014 ήταν πρόεδρος δύο νομικών προσώπων του δήμου Αμφιλοχίας του ΚΕ. ΚΑ.Δ.Α. (Κέντρο κοινωνικής ανάπτυξης δήμου Αμφιλοχίας) και της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Αμφιλοχίας.
2. Αντιπρόεδρος και πρόεδρος συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αμφιλοχίας καθώς και αντιπρόσωπος στις συνελεύσεις της Δ.Ο.Ε.
3. Μέλος του Δ.Σ. Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού , μέλος του Δ.Σ. της ΕΤΑΝΑΜ καθώς και αντιπρόεδρος του Φορεία Διαχείρισης απορριμμάτων (Στράτου)