Με άκομψο τρόπο η συνάντηση Γαβρόγλου με την Επιτροπή του Μεσολογγίου, λέει το Υπουργείο

“Τα περί «ηχηρής απουσίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ» από τη χθεσινή συνάντηση δεν ευσταθούν”

Η διευκρίνιση του Υπουργείου Παιδείας στο ΑγρίνιοCulture.gr για τη συνάντηση Γαβρόγλου με την Επιτροπή του Μεσολογγίου

Το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση του Κώστα Γαβρόγλου με την Επιτροπή Φορέων του Μεσολογγίου με επικεφαλής τον δήμαρχο Ν. Καραπάνος σε διευκρίνισή του, που εστάλη στο ΑγρίνιοCulture.gr, αναφέρει πως τα περί «ηχηρής απουσίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ» από τη χθεσινή συνάντηση δεν ευσταθούν, διότι η συνάντηση ήταν απρογραμμάτιστη και έγινε κατόπιν απαίτησης της Επιτροπής με άκομψο τρόπο. “Προκειμένου να αποφευχθεί δυσάρεστη τροπή ο Υπουργός ματαίωσε προγραμματισμένη συνάντησή του και δέχτηκε την αντιπροσωπία από το Μεσολόγγι” αναφέρει χαρακτηριστικά το γραφείο Τύπου του Υπ. Παιδείας.

Από την πλευρά του το ΑγρίνιοCulture.gr οφείλει να ευχαριστήσει το Υπουργείο Παιδείας και το γραφείο Τύπου του για την απάντηση, η οποία είναι και κατατοπιστική και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Ωστόσο πρέπει και το ΑγρίνιοCulture.gr να διευκρινίσει ότι τα περί «ηχηρής απουσίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ» αποτελούν σχόλιο επίσημης ανακοίνωσης του δήμου Μεσολογγίου και όχι του ΑγρίνιοCulture.gr. Tέλος, είναι πράγματι αξιοπρόσεκτο -όπως προκύπτει από την τοποθέτηση του γραφείου Τύπου του Υπ. Παιδείας- πως ο Υπουργός μπήκε στη διαδικασία να συναντήσει τελικά την αντιπροσωπεία από το Μεσολόγγι, έστω και υπό τις συνθήκες που περιγράφονται. Θέλοντας μάλλον με αυτό τον τρόπο να περάσει το μήνυμα πως ο ίδιος ακούει τις τοπικές κοινωνίες και τους εκπροσώπους τους. Από την άλλη όμως προκύπτει εύλογα και η απορία: μπορεί όποιος θέλει να συναντά τον Υπουργό χωρίς ραντεβού, κι ας το απαιτεί “με άκομψο πολλές φορές τρόπο”…;

Αναλυτικά η τοποθέτηση του γραφείου Τύπου του Υπ. Παιδείας

Με αφορμή το ρεπορτάζ που δημοσιεύετε στην ιστοσελίδα σας https://www.agrinioculture.gr/ σχετικά με τη χθεσινή απρογραμμάτιστη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με αντιπροσωπία επαγγελματικών φορέων με επικεφαλής τον δήμαρχο Μεσολογγίου το ΥΠΠΕΘ διευκρινίζει:

Το Γραφείο του Υπουργού είχε ενημερώσει απαντώντας στο αίτημα του δημάρχου ότι η συνάντηση δεν μπορούσε να γίνει χθες λόγω του ήδη διαμορφωμένου προγράμματος του Υπουργού. Η ίδια ενημέρωση είχε δοθεί  και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας. Παρόλα αυτά η αντιπροσωπία με επικεφαλής τον δήμαρχο έφτασε χθες στο Υπουργείο απαιτώντας, με άκομψο πολλές φορές τρόπο  να πραγματοποιηθεί η συνάντηση. Προκειμένου να αποφευχθεί δυσάρεστη τροπή ο Υπουργός ματαίωσε προγραμματισμένη συνάντησή του και δέχτηκε την αντιπροσωπία από το Μεσολόγγι. Συνεπώς τα περί «ηχηρής απουσίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ» από τη χθεσινή συνάντηση δεν ευσταθούν.