Με μεγάλη δυναμική η “πρώτη” του συνδυασμού του Νίκου Καζαντζή

Με παρουσίαση 65 υποψηφίων και με ολομέτωπη επίθεση στη δημοτική αρχή Παπαναστασίου

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση του συνδυασμού «Ο τόπος μας αξίζει #pame.mprosta» του υποψηφίου δημάρχου αγρινίου Νίκου Καζαντζή στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν οι 65 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού.

Το Νίκο Καζαντζή προλόγισε ο δικηγόρος Ανδρέας Ζώης, που αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην πορεία και στο χαρακτήρα του υποψήφιου δημάρχου. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Νίκος Καζαντζής έδωσε το στίγμα του συνδυασμού του λέγοντας ότι η παράταξή του καταθέτει “μια έντιμη πρόταση για την ανάπτυξη της περιοχής κόντρα σε ένα πολιτικό σύστημα από όλους τους χώρους, που θεωρεί τις δημοτικές εκλογές ως μέτρο υπολογισμού για τη δύναμη των κομμάτων και εφαλτήριο για άλλους προορισμούς”. Υπογράμμισε πως ο συνδυασμός του ξεκίνησε από το μηδέν και θα βαδίζει μέχρι το τέλος, παρά το γεγονός πως «δέχτηκε πόλεμο, λάσπη, μικροεβιασμούς και παραπληροφόρηση».

Ο Νίκος Καζαντζής αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας τους για να θυμίσει ουσιαστικά τις προγραμματικές δεσμεύσεις του Γιώργου Παπαναστασίου που ανέλαβε το 2014 και όχι μόνο δεν υλοποιήθηκαν, αλλά δεν έγινε κανένα βήμα, καμία διεκδίκηση για την υλοποίησή τους, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο Νίκος Καζαντζής επέλεξε να επιχειρήσει την αποδόμηση της παρούσας δημοτικής αρχής διαβάζοντας σημείο προς σημείο το προεκλογικό πρόγραμμα του Γ. Παπαναστασίου και να σχολιάζει ακολούθως το πόσο ανακόλουθη στάθηκε η δημοτική αρχή στα πέντε χρόνια που μεσολάβησαν απέναντι στις υποσχέσεις της. “Η πολιτική είναι τέχνη του εφικτού, αυτά που λέμε πρέπει να είναι υλοποίησιμα, να μπορούν να γίνει χειροπιαστά, αλλιώς γίνονται γραφικά και αυτά που λένε και αυτοί που τα λένε” ανέφερε με νόημα ο Ν. Καζαντζής.

“Η απερχόμενη δημοτική αρχή απογοήτευσε ακόμη και τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της” είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καζαντζής και πρόσθεσε ότι “το πως φτάσαμε εδώ είναι γνωστό: από συμπεριφορές και τακτικές ανθρώπων που τους ενδιέφερε περισσότερο ο εαυτός τους παρά το σύνολο”. “Όχι μόνο δεν άφησε πίσω της κανένα έργο, αλλά πολύ περισσότερο δεν σχεδίασε τίποτα για το μέλλον, σε σημείο που να μιλάμε όχι μόνο για μια μηδενισμένη πενταετία, αλλά και την επομένη πενταετία κενή περιεχομένου” είπε εμφατικά στη συνέχεια ο Νίκος Καζαντζής.