Το “Ανυπότακτο Αγρίνιο” παρουσίασε τους υποψηφίους του και τους λόγους για να το ψηφίσεις

Το “Ανυπότακτο Αγρινίο” τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Ο επικεφαλής της παράταξης Στέλιος Μερμίγκης τόνισε μεταξύ άλλων πως το Ανυπότακτο Αγρίνιο απευθύνεται όχι σε εκείνους που ψάχνουν έναν σωτήρα ή αυτούς που βλέπουν την ψήφο ως μια υποχρέωση. “Απευθυνόμαστε σε όσους αγωνιούν για την καθημερινότητα τους και προβληματίζονται για την επόμενη ημέρα των εκλογών. Για εμάς οι εκλογές είναι μια σημαντική στιγμή στην καθημερινή πάλη” είπε χαρακτηριστικά και προσθεσε πως “σε αυτό τον κόσμο θα πούμε 20 λόγους με μια μορφή απολογισμού και αξιολόγησης, γιατί θέλουμε να μας ψηφίσει”.

ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Συνοπτικός απολογισμός δράσης και προτάγματα
1. Συμμετείχαμε όλα τα χρόνια της θητείας μας σε όλες τις συνεδριάσεις – διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου, με παρεμβάσεις και τοποθετήσεις, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των συνδημοτών μας για μια τοπική αυτοδιοίκηση που δεν θα διαχειρίζεται την κρίση των συστημάτων μόνο με ανέξοδα ψηφίσματα. Ήμασταν πάντα παρόντες και σε αντίθεση με άλλους, απόντες ή μόνιμα σιωπηλούς, ποτέ δεν σιωπήσαμε.
2. Τοποθετηθήκαμε πάνω στα θέματα που έφερε η δημοτική αρχή με ρεαλισμό και αρκετές φορές διαμορφώσαμε την ατζέντα των θεμάτων. Εισηγηθήκαμε και υποστηρίξαμε ψηφίσματα που αφορούν στη ζωή μας, τεκμηριωμένα και σθεναρά, διαμορφώνοντας νέες πλειοψηφίες. Παράλληλα και χωρίς να αρκεστούμε σε εύκολες «θεσμικές ρητορείες» συμμετείχαμε σε όλες τις κινηματικές διαδικασίες που η υποστήριξη αυτών των ψηφισμάτων απαιτούσαν.
3. Πήραμε σημαντική οργανωτική ευθύνη σε κινητοποιήσεις μέγιστης σημασίας για την ποιότητα της ζωής μας: για τη σωστή λειτουργία της δημόσιας υγείας του νομού, ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου (στη Μεσοχώρα), ενάντια στους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας κ.λπ.
4. Καταθέσαμε συγκεκριμένες, φθηνές και άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις για την άρση της επικινδυνότητας της «καρμανιόλας» της εθνικής οδού, οι οποίες ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν και συμμετείχαμε σε όλες τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που οργανώθηκαν.
5. Αναδείξαμε τη διαχρονική επιχειρησιακή υστέρηση που υπάρχει στο δήμο μας όσον αφορά στις υποδομές του, (ύδρευση, αποχέτευση, σχολικά κτίρια,…) σε αντίθεση με διακοσμητικές «υπερδομές», στις οποίες όλες οι δημοτικές αρχές ρίχνουν το βάρος (ρυπαρά σιντριβάνια, μη φιλικές πλατείες και κοινόχρηστοι χώροι, φαραωνικές επεμβάσεις στο ευαίσθητο οικοσύνολο του πάρκου, προαύλιοι χώροι εκκλησιών κ.λπ.) με αποτέλεσμα την επέκταση του οικιστικού ιστού της πόλης του Αγρινίου, χωρίς την ταυτόχρονη ανάπτυξη αυτών των δικτύων ή με την επιμέρους και ελλιπή ικανοποίηση των αναγκών των συνδημοτών μας.
6. Φέραμε στο προσκήνιο τα θέματα των δωρεών και των «απωλειών» που έχουν σημειωθεί, όπως η περίπτωση του αρχείου και των μηχανημάτων των ιστορικών καπναποθηκών Παναγόπουλου, που προορίζονταν για την ίδρυση του τόσο σημαντικού για τον τόπο μας Μουσείου Καπνού.
7. Απαιτήσαμε τη σύνταξη ενός πλήρους περιουσιολογίου του Δήμου Αγρινίου, στο οποίο να καταγραφεί όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία του, καθώς και το σύνολο των δωρεών που κατά καιρούς έχουν αποδοθεί σ’ αυτόν.
8. Αποκαλύψαμε το σκάνδαλο με τη δωρεά δημοτικής γης στο ιδιωτικό ίδρυμα της ΕΛΕΠΑΠ και τη μη ανέγερση του Ειδικού Δημόσιου Σχολείου (απαραίτητος όρος της παραχώρησης του οικοπέδου), καταδεικνύοντας έτσι τις αντιλήψεις και τις προτεραιότητες των δημοτικών αρχών για τη δημόσια παιδεία.
9. Αναδείξαμε και αντισταθήκαμε στις καθεστωτικές αντιλήψεις και τα ”επικοινωνιακά” προγράμματα ΕΣΠΑ, που συχνά κατευθύνονται σε δράσεις ανώφελες για την κάλυψη πραγματικών κοινωνικών αναγκών και τα οποία υπηρετούνται με ιδιαίτερο ζήλο από όλες τις έως τώρα δημοτικές αρχές.
10. Οργανώσαμε ένα τριήμερο αλληλεγγύης με τη συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών υγιεινής, ως ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες της Συρίας, με παράλληλη ανοιχτή συζήτηση και ενημέρωση για το θέμα, από μέλη του Συντονιστικού για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, μέλους του Δικτύου Υποστήριξης Προσφύγων Λαυρεωτικής (ΔΥΠΛΑ), καθώς και του σύριου πρόσφυγα Bakar Albakar.
11. Φέραμε – η μόνη δημοτική παράταξη που το έπραξε – ολοκληρωμένη και κοστολογημένη πρόταση για εναλλακτική και καινοτόμο διαχείριση των απορριμμάτων.
12. Αναμοχλεύσαμε την ιστορική μνήμη της πόλης μας:
α) εκδώσαμε τρία επετειακά ημερολόγια, για τα έτη 2017,2018 και 2019 τα οποία αφορούσαν αντίστοιχα στο μεγάλο τραύμα της εκτέλεσης των 120 μαρτύρων της Μεγάλης Παρασκευής του 1944, στο καπνεργατικό κίνημα της πόλης μας κατά το Μεσοπόλεμο και την ΕΑΜική Λαϊκή Αυτοδιοίκηση του Αγρινίου από το Σεπτέμβρη του’44 μέχρι το Μάρτη του ’45.
β) απαιτήσαμε από τη δημοτική αρχή να αποδώσει στο γεγονός της θυσίας των 120 την τιμή που του αρμόζει και τιμήσαμε για δυο συνεχόμενα χρόνια τη λησμονημένη επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης μας από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ, το Σεπτέμβρη του 1944, με σειρά εκδηλώσεων και τη συμμετοχή σε αυτές των εμβληματικών προσώπων του Μανώλη Γλέζου και του Δημήτρη Παπαχρήστου.
13. Κοινοποιήσαμε το θέμα της παράνομης κατακράτησης κατά 80% της τιμής του κυβικού μέτρου του νερού για δυο συνεχόμενα χρόνια, όταν όλοι οι άλλοι σιωπούσαν, επιτρέποντας έτσι στη ΔΕΥΑ να δημιουργήσει ένα τεράστιο αποθεματικό και αποδεικνύοντας ότι ο τρόπος λειτουργίας της είναι πέρα και μακριά από τις κοινωνικές ανάγκες.
14. Εναντιωθήκαμε (με εξώδικη μάλιστα διαμαρτυρία) από τις αρχές του 2015 στη μεταφορά των χρηματικών διαθεσίμων του Δήμου μας προς την Τράπεζα της Ελλάδος, δείχνοντας ότι πρόθεση των κυβερνώντων είναι πρωτίστως η εξυπηρέτηση των δανειστών και όχι της κοινωνίας.
15. Εναντιωνόμαστε στα ψίχουλα με τα οποία χρηματοδοτεί τους δήμους ο κρατικός προϋπολογισμός, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, με τρόπο παράνομο και αντισυνταγματικό.
16. Διαφωνούμε με την εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας δημιουργώντας μια φιλανθρωπική και φιλοδωρηματική αντίληψη του μισθού και της αμοιβής, η οποία εύκολα δημιουργεί πελατειακές σχέσεις με την εκάστοτε δημοτική αρχή.
17. Στεκόμαστε απέναντι (και σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο), σε όλους εκείνους που με τις ψήφους και τις πολιτικές επιλογές τους μοιράζουν απλόχερα τη βαρβαρότητα στις μέρες μας.
18. Αυτοδιοίκηση για μας σημαίνει άμεση δημοκρατία. Μόνο με αυτόν τον τρόπο οι προϋπολογισμοί θα γίνουν συμμετοχικοί, και η κοινωνία των κατοίκων-θεατών θα μεταβληθεί σε κοινωνία ενεργών-δημοτών.
19. Κυρίαρχο όργανο ενός Δήμου είναι για μας οι λαϊκές συνελεύσεις των δημοτών του, τις οποίες τα θεσμοθετημένα διοικητικά όργανα του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου οφείλουν να τις υπηρετούν. Οι απολογισμοί πρέπει να είναι ουσιαστικοί και να μην γίνονται μπροστά σε άδεια καθίσματα αλλά σε κάθε δημοτική κοινότητα και γειτονιά, δίνοντας λόγο και αποφασιστική δυνατότητα στους πολίτες να παρέμβουν και να διαμορφώσουν τις αποφάσεις.
20. Επιτυχία για μας δεν είναι τα αξιώματα και οι θέσεις. Θα έχουμε πετύχει τους στόχους μας, αν με τη συμμετοχή μας στις τοπικές εκλογές αυξήσουμε τις δυνατότητες της κοινωνίας για μια αξιοβίωτη ζωή με μέτρο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και με τρόπο διαφορετικό από την κανονικότητα, που μας έχει επιβληθεί.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
1. Γερολιμίνη Νικολέτα του Ανδρέα – Φιλόλογος
2. Γιαπράκης Γιάννης του Αναστασίου – Ιατρός ακτινολόγος
3. Γίδαρης Κων/νος του Λάμπρου – Καθηγητής Μ.Ε.
4. Γκουρνέλος Ανδρέας του Παναγιώτη – Ηλεκτρολόγος – Μηχανολόγος
5. Δίπλα Γεωργία του Σπυρίδωνα – Φοιτήτρια, εργαζόμενη στον επισιτισμό
6. Δρακόπουλος Γιάννης του Σπυρίδωνα – Μουσικός
7. Ζαραβίνας Μιχάλης του Σωκράτη – Καθηγητής Μ.Ε.
8. Κακαές Φώτης του Βάιου – Δάσκαλος
9. ΚαλαΪτζοπούλου Ηλέκτρα του Αποστόλου – Υπ. διδάκτωρ βιοχημείας
10. Καραγεώργου Γιώτα του Μιχαήλ – Φυσικός, Ιδ. υπάλληλος
11. Καραγιαννόπουλος Χρήστος του Κων/νου – Οικοδόμος
12. Κατσακιώρη Λέτα του Παντελή – Διδάκτωρ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας
13. Κατσακιώρης Πάνος του Παντελή – Ιατρός ομοιοπαθητικός
14. Κατσαρού Μέλπω του Λάμπρου – Ιατρός ακτινολόγος
15. Κατσιπάνος Γιώργος του Βασιλείου – Μηχανολόγος – Μηχανικός
16. Κατσιπάνου Μάγδα του Βασιλείου – Μουσικολόγος – Ηθοποιός
17. Κολοβού Ελένη του Κων/νου – Καθηγήτρια Γερμανικής γλώσσας
18. Κουτσομπίνα Κων/λα του Γεωργίου – Ιδ. Υπάλληλος
19. Λαμπροκωστόπουλος Γιάννης (Αντάρας) – Εργοδηγός
20. Λαμπροκωστοπούλου Θωμαΐς του Ιωάννη – Φοιτήτρια
21. Λιόντου Κατερίνα του Μάρκου – Εργαζόμενη Νοσοκομείου Αγρινίου
22. Μάγου Γεωργία του Γεωργίου – Ερευνήτρια Αγοράς
23. Μακρυγιάννης Ηλίας του Χρήστου – ιδ. υπάλληλος
24. Μερμίγκης Στέλιος του Ιωάννη – Φυσικός
ΜΕΡΜΙΓΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ του Σωτηρίου – Υποψήφιος Δήμαρχος – Φαρμακοποιός Νοσοκομείου Αγρινίου
25. Μπαζώρας Γιάννης του Γεωργίου – Δάσκαλος
26. Μπακογιάννη Γιάννα του Ελευθερίου – Καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας
27. Μοσχονά Αλέκα του Χρήστου – Βιβλιοπώλης
28. Μπισδούνης Λάμπρος του Σπυρίδωνα – Ηλ/γος – Μηχ/γος – καθ. ΤΕΙ
29. Νείλας Γιάννης του Παύλου – Ιατρός νευρολόγος
30. Νταγιάντα Ροδάνθη του Ηλία – Φοιτήτρια
31. Ξανθοπούλου Βίκυ του Γρηγορίου – Ιατρικός επισκέπτης
32. Ξανθοπούλου Ελενα του Νικολάου – Καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας
33. Παπαζήση Χάιδω του Παναγιώτη – Ιδ. Υπάλληλος
34. Πατούλας Ηλίας του Κων/νου – Ιδ. Υπάλληλος – Ηχολήπτης
35. Πελέκης Βασίλης του Δημητρίου – Ιδ. Υπάλληλος
36. Πρέντζας Δημήτρης του Χαραλάμπου – Καθηγητής Βιολογίας
37. Σιαμπαλή Χρυσούλα του Χρήστου – Πολιτικός Μηχανικός
38. Σπυρέλη Βάγια του Στεφάνου – Καθηγήτρια Μ.Ε.
39. Σωτηροπούλου Αφροδίτη του Λάμπρου – Εναλλακτική Θεραπεύτρια – Νευρορεφλεξολόγος
40. Ταμπάκης Χάρης του Βασιλείου – Εκπαιδευτικός
41. Τζελαλίδης Γιώργος του Γρηγορίου – Δάσκαλος
42. Τζωρτζοπούλου Ξανθή – Ευστρατίου – Καθηγήτρια Μ.Ε.
43. Τηλιγάδας Λευτέρης του Νικολάου – Κειμενογράφος
44. Τσοβόλας Λευτέρης του Φωτίου – Σπουδαστής
45. Φραγγούλης Λεωνίδας του Γεωργίου – Αρχιτέκτονας

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
Η ριζοσπαστική πρόταση για τα Κοινά του Δήμου

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ