Ενημερωτική συνάντηση – συζήτηση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης 7 Μαΐου, οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, Αντρέας Γκουρνέλος, Στέλιος Ι. Μερμίγκης, Λευτέρης Τηλιγάδας, Γιάννα Φραγκοπούλου και Λεωνίδας Φραγκούλης, καθώς και ο επικεφαλής του Συνδυασμού Στέλιος Σ. Μερμίγκης, με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Ιστορικής & Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας κ. Γιώργο Σταμάτη και κ. Νίκο Σκιαδά αντίστοιχα.
Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, ο κ. Σταμάτης ενημέρωσε τα μέλη του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ατζέντα διεκδικήσεων της «Εταιρείας» καθώς και στις δράσεις που το νέο της Διοικητικό της Συμβούλιο πρόκειται να αναλάβει. Αναφέρθηκε με λεπτομερή και διαφωτιστικό τρόπο για το στάδιο που βρίσκονται τα ζητήματα τα οποία αφορούν στο αίτημα για την παραχώρηση στο Δήμο του κτιριακού συγκροτήματος του Καπνικού Σταθμού στην αερογέφυρα (αναμένεται η παραχώρησή του), και η ολοκλήρωση και παραλαβή της μελέτης για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου της Στράτου. Υπογράμμισε επίσης ότι παραμένουν σε ισχύ τα αιτήματα της «Αρχαιολογικής» καθώς και των άλλων φορέων του νομού για τη δημιουργία Διαχρονικού Μουσείου Πόλεως στις πρώην Καπναποθήκες Παπαπέτρου και της αναστήλωσης του αρχοντικού Σωχωρίτη. Τα κτίρια αυτά βρίσκονται στον αστικό ιστό της πόλης του Αγρινίου, και σημείωσε ότι η πολιτεία πρέπει να υλοποιήσει τα παραπάνω έργα και για το λόγο ότι για την απόκτησή τους έχουν επενδυθεί σε αυτά σημαντικά δημόσια κεφάλαια.
Από την πλευρά τους οι υποψήφιοι του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ υποστήριξαν ότι η «Αρχαιολογική Εταιρεία» αποτελεί μια ιστορική συλλογικότητα της πόλης, η οποία έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα σημαντικό και σπουδαίο έργο, παρέχοντας ταυτόχρονα την πρακτική συμπαράστασή τους στην προσπάθεια που αυτή καταβάλλει. Πρότειναν ένα πλατύτερο άνοιγμα της «Εταιρείας» στην τοπική κοινωνία, με τη διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων για τα ζητήματα που την αφορούν και περιλαμβάνονται στις στοχεύσεις του καταστατικού της, καθώς στην ανάγκη καταγραφής και αποτύπωσης του πλούσιου φωτογραφικού και ιστορικού αρχείου που η εταιρεία διαθέτει. Η διαρκής ή περιοδική έκθεσή του σε δημόσιους χώρους της πόλης και της περιοχής αποτελεί δεξαμενή γνώσης της τοπικής ιστορίας. Ακόμη, το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ επανέφερε τις προτάσεις που ήδη κατέθεσε στο ΤΕΕ, για την καταγραφή του οικιστικού πολιτιστικού αποθέματος της πόλης του Αγρινίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και τη συμμετοχή της «Εταιρείας» σε έναν γενικότερο συντονισμό των φορέων του Δήμου μας για μια πιο δυναμική, ιεραρχημένη και συνολική διεκδίκηση των αιτημάτων της περιοχής.
Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της «Αρχαιολογικής Εταιρείας» είπε ότι ήδη επεξεργάζονται και οργανώνονται δράσεις, όπως αυτές που προαναφέρθηκαν, οι οποίες θα «ανοίξουν» ακόμα περισσότερο την «Εταιρεία» στους πολίτες της περιοχής και υπογράμμισε την αναγκαιότητα της στήριξης των αιτημάτων της «Εταιρείας» από τα μέλη της παράταξης, όχι μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στην κοινωνία.