Συζήτηση για τις δηλώσεις Μητσοτάκη περί εκτροπής του Αχελώου

Το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου, μετά την ανακίνησή του από τον Πρωθυπουργό, απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου. Παρατάξεις της αντιπολίτευσης (“Αγρίνιο Μπορείς, Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία και Ανυπότακτο Αγρίνιο) ζήτησαν να επαναδιατυπωθεί η θέση του δημοτικού συμβουλίου εν είδει απάντησης στις δηλώσεις Θεσσαλών παραγόντων να προχωρήσει άμεσα η εκτροπή Αχελώου. Μάλιστα ζητήθηκε από τον Γ. Παπαναστασίου, ως πρόεδρος της επιτροπής φορέων κατά της εκτροπής του Αχελώου, να αναλάβει την ευθύνη κινητοποίησης των φορέων για να υπάρξει η απαιτούμενη απάντηση.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου τόνισε ότι η θέση του δήμου κατά της εκτροπή είναι πάγια και σταθερή, ενώ υπογράμμισε πως τα Σχέδια Διαχείρισης Υδάτων δεν μπορούν να τοποποιηθούν άμεσα μετά την έγκρισή τους. Κάτι που εκτίμησε πως σημαίνει ότι θα πάρει αρκετό χρόνο, ώστε πέρα από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, να προχωρήσει στην πράξη κάποια κίνηση υπέρ της εκτροπής. Σημείωσε ακόμη πως αν υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη, τότε η Επιτροπή των φορέων θα συνεδριάσει και θα πάρει αποφάσεις.

Ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση του Στ. Μερμίγκη που θύμησε πως το ψήφισμα που είχε φέρει το “Ανυπότακτο Αγρίνιο” καταψηφίστηκε από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αγρινίου, ενώ έλαβε το λευκό της Λαϊκής Συσπείρωσης.