Μεγάλο ενδιαφέρον για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας για το υπό διαβούλευση αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, που προωθεί η κυβέρνηση, με κεντρικό εισηγητή της εκδήλωσης το βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. Σπήλιο Λιβανό.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Π. Τσιχριτζής, αλλά και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας εξέφρασαν την άποψη πως σε γενικές γραμμές το νομοσχέδιο κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Με θετικά λόγια αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου που χαιρέτησε την εκδήλωση.

Ο Σπ. Λιβανός υπογράμμισε την πρόθεση της κυβέρνησης με το πολυνοσχέδιο να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, τις ενέργειες που γίνονται για την προσέλκυση επενδύσεων και αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις που σχεδιάζονται για την ενίσχυση της ρευστότητας, με κυριότερη τη δανειοδότηση περισσοτέρων ΜμΕ, μέσω του προγράμματος εγγυοδοσίας και της ταχύτερης λειτουργίας Αναπτυξιακής Τράπεζας. Όπως αναφέρθηκε η βελτίωση του πλαισίου για τις στρατηγικές επενδύσεις, η απλοποίηση αδειοδοτήσεων και οι fast track διαδικασίες με τη συμμετοχή ιδιωτών ελεγκτών, οι αλλαγές στα Επιχειρηματικά Πάρκα και στο ΓΕΜΗ, μερικές από τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο.

Στη σωστή κατεύθυνση εκτίμησε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Π. Τσιχριτζής πως είναι η ρύθμιση που προβλέπει και κυρώσεις κατά των αρμόδιων υπαλλήλων και των προϊσταμένων της εκάστοτε αδειοδοτικής ή γνωμοδοτικής υπηρεσίας που θα καθυστερούν τις διαδικασίες με αποτέλεσμα να μην τηρείται η προθεσμία των 45 ημερολογιακών ημερών.